Vælg en side

Hvorfor er en videostrategi uundværlig i 2024?

I takt med den digitale æras fremmarch har videoindhold cementeret sin position som en af de mest indflydelsesrige og engagerende kommunikationsformer. 2024 er et afgørende år for virksomheder, hvor der for mange er behov for at genoverveje og forstærke deres videostrategier.

Markederne i Europa såvel som nationalt er udfordrede, så marketing trykket skal hæves for at resultaterne bliver som budgetteret. Nogen vælger at holde igen, mens andre er mere aggressive med henblik på at vinde markedsandele.

Denne artikel vil udforske, hvorfor og hvordan virksomheder bør skabe en dynamisk og effektiv videostrategi, der kan maksimere deres rækkevidde i et stadigt mere konkurrencepræget digitalt landskab. Et farvand hvor internettet i stigende grad drejer sig om video og hvor 80% af den globale internettrafik dækker visning af video.

Hvad er video marketing

Video marketing er en marketing strategi som anvender video indhold som en væsentlig form for content, når den promoverer produkter, serviceydelser eller fremviser sit brand. Video marketing udnytter filmens evne til at engagere sit publikum og samtidig formidle klare budskaber på en dynamisk, tiltalende og overbevisende måde. På den måde er det effektivt til at løse målsætninger om lead generering, styrkelse af brand og konvertering i forbindelse med salg.

Komponenterne i B2B video marketing inkluderer en række opgaver, som der skal være styr på og disse skal medtages i video marketing strategien:

 

Se fordelene ved at bruge video marketing

Med godt implementeret video marketing kan du opnå øget engagement, bedre rangering i Googles søgeresultater og bedre konverteringsrater. Der er en række forskellige filmformater, som har deres berettigelse i forskellige sammenhænge.

Få en række filmtyper at vælge imellem

Hvorfor din video strategi måske skal gentænkes i 2024

I en verden, hvor digitale medier dominerer og købsadfærden konstant udvikler sig, har videoindhold vist sig at være mere end blot en trend; det er blevet en grundlæggende kommunikationsform, som virksomheder ikke kan ignorere. Faktisk er det mere end 90% af virksomhederne som i 2023 anvendte video, som en del af marketing værktøjskassen.

Automatiserede salgsrutiner og AI-baserede B2B kundeoplevelser forventes at stige i de kommende år. Effekten af Covid har været væsentligt flere online møder og gode, korte pg præcise produkt- eller konceptvideoer skaber gode resultater. Læs om vores vurdering af brugen af ChatGPT.

For den stigende gruppe af generation Y (født fra omkring 1977 til midten af 90’erne) så er sælgeren overflødig og de digitale kanaler vil for dem få en endnu større betydning. Og med de digitale forandringer kommer behovet for balancering af Personer med Opgaver/processer/strukturer og med Teknologi (Måske kendt som POT-modellen).

Se POT modellen som et orkester, du får begrænset udbytte af orkestret, hvis der ikke er styr på musikere med de rette kompetencer, noder og en dirigent samt endelig den rette fordeling af instrumenter. Og sådan er det også, når vi skal se på de forventede ændringerne i fremtidens måde at bedrive salg på.

Alle i salg ved hvor svært det er at få et møde med en helt ny kunde via kold canvas. Derfor skal vi have kunden til at blive ”varmet op” til vores henvendelse. Det er efterhånden alment kendt, at kunden bruger en del tid på dit website inden de kontakter dig. Hvis de ikke i tilstrækkelig grad bliver afklaret, så leder de videre hos konkurrenten. Men har du de informationer, som gør dig interessant, så skal de ”trykke på CTA knappen” og sende en forespørgsel eller booke et møde.

Når kunden er aktiv i markedet, så er det væsentligt nemmere at få en god dialog. Denne form for inbound henvendelser fra kunder, som tror at du kan hjælpe dem er det der gør det sjovere at arbejde med salg. Bliver du ikke fundet på Google og er dit website ikke relevant for et potentielt kundeemne, så er der ingen inbound henvendelser – og du har samtidig gjort det væsentligt nemmere for dine konkurrenter.

Med lead automation skal vi kunne håndtere leads på alle stadier af kunderejsen og dermed på en lang række af forskellige platforme. Det kan kun lade sig gøre gennem omfattende automatiseringer og intelligent brug af de nye AI-værktøjer. Og i flg. McKinsey & Company og Medium kan AI-drevet personalisering løfte salget med op til 15%, men det kræver at personerne i organisationen er klar samt at processerne er velbeskrevne og fastlagte.

Fremtiden i salget opbygges med vægt på people, organisation & technology

Organisationerne skal vænne sig til, at det digitale kommer først. Salget er i alle processer og det er en opgave for hele organisationen. Denne digitale skalerbarhed er grundlaget for væksten – og virksomhedens overlevelse. Det kræver træning og at der tilføres viden samt at der implementeres nye kompetencer.

Men 2024 markerer sig som et kritisk tidspunkt, hvor virksomheder skal omfavne og forstærke deres videostrategier for at sikre den ønskede konkurrencemæssig succes. Her er et par argumenter, hvorfor:

Forbrugeradfærd og video

Moderne forbrugere er i de senere år gradvist blevet mere tilbøjelige til at engagere sig med visuelt indhold fremfor med traditionelle tekstbaserede medier. Videoer fanger opmærksomhed, formidler komplekse budskaber hurtigere og genererer stærkere følelsesmæssige forbindelser. I en verden af konstant informationsstrøm giver videoindhold et åndehul, hvor forbrugere kan dykke ned i en mere omsluttende og engagerende oplevelse.

Her er et eksempel på en video vi fornyligt har lavet til entreprenør koncernen Egil Rasmssen om at være lærling i selskabet.

Væksten i video marketing

Videoindhold har set en markant vækst på platforme som YouTube, TikTok, og LinkedIn, hvilket afspejler skiftet i forbrugerpræferencer. Disse platforme har udviklet sig til at være ikke kun underholdningskanaler, men også vigtige redskaber og platforme for brandudvikling og markedsføring. Denne udvikling understreger behovet for virksomheder at have en dedikeret video strategi for at nå og engagere deres målgrupper effektivt.

Faktisk er video indhold den type af content, som flest personer vil dele. Og måske netop derfor har Google ændret deres måde at præsentere videoer i deres søgeresultater (SERP). Hvis ikke en film er den primære bestanddel på en webside, så vil den ikke rangere i søgeresultaterne. MEN det primære content på siden vil jo stadig rangere – og her er video indhold og personens tid på siden stadig en væsentlig parameter.

ROI af Video Marketing

Investering i videoindhold har vist sig at kunne levere en betydelig tilbagebetaling af investeringen (ROI). Videoer kan forbedre brandbevidsthed, øge online engagement, og drive salg. Adskillige statistikker understøtter, at videoindhold ikke kun øger chancen for en forsideplacering på Google med 53 gange, men det forbedrer også konverteringsraten på virksomhedernes hjemmesider. Se artikel om et stærkt SEO-værktøj. Desuden har sociale medier med videoindhold en højere interaktionsrate sammenlignet med andre indholdsformer.

I en digital verden er det afgørende, at virksomheder ikke blot anerkender vigtigheden af videoindhold, men også strategisk integrerer det i deres samlede markedsføringsstrategi, som grundlaget for, hvordan mængden af inbound henvendelser kan stige. 2024 er den perfekte lejlighed til at genoverveje, forfine og revitalisere videostrategier for at sikre maksimal effekt og engagement i et stadigt mere digitaliseret markedsføringslandskab.

Filmkategorier som hitter

Vi ser en række filmtyper, som hitter i øjeblikket:

Er din videostrategi på plads? 1

Explainer video

SIGNA | Kundecases | Anita Jæger | Troværdighed

Testimonials & kundecases

JUAL GROUP fik lavet employer branding-film hos SIGNA

Film til branding, profilering og employer branding

Løsninger til industri, bygningselementer, maskiner, maskinproduktion og fremstilling af produkter

Medarbejderfilm på abonnement

Produktfilm - fra Protox

Produktfilm

Grundelementer i en Effektiv Videostrategi

Når man udvikler en video strategi, er det vigtigt at have en klar og struktureret tilgang. Dette sikrer, at indholdet ikke blot er kreativt og engagerende, men også målrettet og effektivt i forhold til de overordnede forretningsmål.

Elementer som skal inkluderes i en b2b video marketing strategi

Nedenfor er nøgleelementerne i en veludviklet videostrategi:

Målfastsættelse

Det første skridt i at udvikle en effektiv video strategi er at definere klare mål. Spørg dig selv: Hvad ønsker jeg at opnå med mine videoer? Målene kan variere fra at øge brandbevidsthed, drive konkret salg, forbedre kundetilfredsheden, til at uddanne kunder om produkter eller tjenester. Målene skal være specifikke, målbare, opnåelige, relevante og tidsbundne (SMART).

Men ligesom det er vigtigt at sætte mål så er det lige så vigtigt at følge op på dem. Hvordan klarer de forskellige aktiviteter sig i forhold til tidligere kampagner. Nogle gange overraskes man over, hvad der skaber de stærke resultater!

Kendskab til Målgruppen

Forståelsen af din målgruppe er helt afgørende for din succes. Hvilke demografiske og psykografiske karakteristika har din ideelle seer? Hvad interesserer dem, og hvilke problemer søger de at løse? Jo bedre rustet du er til svare på disse spørgsmål desto bedre vil du være ti at skabe indhold, der interesserer og engagerer din målgruppe.

Med mere end 7 mia. smartphones koblet til det mobile netværk i løbet af 2024, så er de vertikale videoformater noget vi er nødt til at forholde os til. Vi synes det er svært for vi har altid arbejdet med det vertikale format, men det er en udvikling, vi er nødt til at kigge ind i.

Det samme gør sig gældende for anvendelsen af speak og musik. Også her er vi midt i en udvikling, hvor en stigende del (estimeret over 90%) af de film, som ses på de sociale medier. er uden lyd. Det kræver at underteksterne og indbygget grafik fungerer optimalt.

Brug undertekster i dine film - det virker

Indholdsplanlægning

Udvikling af en sammenhængende indholdsplan er nøglen til succes. Dette inkluderer en beslutning om hvilke typer af videoer, du vil producere. Skal det være uddannelsesmæssige videoer, how-to guides, kundetestimonials, produktanmeldelser, eller underholdende indhold. Det er også vigtigt at overveje indholdets tone og stil for at sikre, at det afspejler dit brands personlighed og værdier.

Interaktive videoer vil for alvor engagere sin målgruppe. Vi forventer, at der i de kommende år vil komme flere muligheder for at berige de enkelte videoer med f.eks. klikbare hotspots, quizzer og afstemninger. Og dette vil også blive relevant i BtB-marketing selvom det sædvanligvis opleves lidt senere end i BtC.

I 2023 så vi også en stigende interesse for udgivelse af nyhedsbreve – ikke mindst som følge af LinkedIns aktiviteter. Her så vi – og vi i 2024 i stigende grad se – anvendelse af film i disse nyhedsbreve. Netop i forbindelse med nyhedsbreve er der mulighed for at fastholde kundeemner i længere tid – og her kan de forskellige filmtyper hjælpe dig.

Produktionskvalitet vs. Autenticitet

Balancen mellem produktionskvalitet og autenticitet er vigtig. Mens høj kvalitet i produktionen kan være imponerende, værdsætter mange forbrugere ægthed over polerede videoer. I nogle tilfælde kan lavere-budget videoer, der fokuserer mere på autentisk storytelling, have en stærkere genklang med din målgruppe. Generelt oplever vi, at der skal flere ”rigtige mennesker” foran kameraet. Og det tæller ikke influencere eller skuespillere. Nej, det er rigtige mennesker (fra salg, marketing eller ledelsen) som autentisk fortæller om deres oplevelser eller forventninger til et givet produkt.

Netop prioriterede og målrettede produktfilm er en vigtig trend i 2024. De lange produktbeskrivelser er ved at være passé – og der er brug for flere film. Det hele sker selvfølgelig ikke på en formiddag, men det er en opgave, som skal prioriteres ikke mindst i virksomhedernes budgetter.

Også dokumentation med brug af film er et område, som vil være i vækst. Hos SIGNAfilm ser vi vores forretningsben omkring visuel dokumentation i byggebranchen klare sig rigtigt godt i takt med at flere og flere entreprenører og bygherrer ser fordelene i timelapse teknologien.

I udviklingen af en video strategi er det afgørende at holde disse grundelementer i tankerne. Det er ikke blot et spørgsmål om at skabe en masse indhold, men om at skabe indhold, der er målrettet, skaber genklang i målgruppen og forstærker dit brands budskaber på en meningsfuld – og ikke mindst troværdig måde.

Ser man på wyzowl’s opgørelse af den gennemsnitlige pris, som virksomheder betaler for at få fremstillet en, så er der opbygning, hvor størstedelen af filmene anskaffes med en relativt kort tidshorisont for øje.

Gennemsnitsprisen på film

Film til enhver lejlighed

I videostrategi skal virksomhedens forskellige film kortlægges i forhold til, hvordan de skal anvendes. Udgangspunktet er forståelsen af kunderejsen og hvilke overvejelser, som kunderne sidder med på forskellige tidspunkter.

I nedenstående eksempel opdeler vi kunderejsen i 3 dele, men der kan sagtens være væsentligt flere.

  • Film som øger kendskab og styrker brand og image
    Det er typisk disse film, som har en lang holdbarhed her laves nedskalerede versioner til brug på de sociale medier. Blandt vores forskellige filmtyper kan nævnes profilfilm og film til employer branding.
  • Film som skaber klarhed og forståelse i beslutningsprocessen
    Her er der f.eks. tale om film, der forklarer produkternes unikke karakteristika og der er ofte tale om explainere til forklaring af koncepter eller kundecases, hvor glade kunder autentisk fortæller, hvordan virksomheden er at arbejde sammen med
  • Film som hjælper med beslutning om køb eller på at komme i gang med at bruge produktet
    I denne filmkategori finder vi bl.a. produkt tutorials & instruktionsfilm og grundlæggende skal de sikre, at overgangen fra kundeemne til en aktiv, glad og loyal kunde. Jo mere kunden hjælpes desto nemmere er overgangen.
Du skal have film til brug i hele kunderejsen

Trends i din videostrategi for 2024

Videostrategien i 2024 skal ikke kun være robust. Den skal også være fleksibel nok til, at den kan tilpasse sig nye trends og teknologiske nyskabelser. Her er nogle udvalgte nøgleområder, hvor virksomheder kan innovere og forbedre deres videostrategier:

Teknologiske Fremskridt

Videoindhold står over for en revolution gennem anvendelsen af avancerede teknologier. Brugen af artificial intelligence (AI), 360-graders videoer og augmented reality (AR) skaber nye måder at engagere seerne på. Disse formater tilbyder en mere omsluttende og interaktiv oplevelse, hvilket kan øge engagementet og give dybere forbindelser med brandet.

Den måske største B2B trend inden for digitalt content forventes at komme fra AI-teknologien, som vil kunne levere hyper-personificeret video indhold til hvert enkelt individuelt emne eller kunde. Det forventes, at AI vil ændre og påvirke personificeret content, hvor værktøjer baseret på AI vil kunne analysere data fra besøgende på dit website, så du kan målrette budskaber til potentielle købere i forhold til individuelle interesser og stadier i kunderejsen. Dette vil både øge engagementet og det vil hæve graden af konvertering.

Smartere Call-to-actions (CTA) vil kunne blive justeret i real-tid baseret på personlige præferencer og den aktuelle situation. 

Vi ser en del interesse for at gøre messeoplevelserne større, interaktive og mere levende gennem anvendelse af 3D-animationsfilm og 360-graders produktvideoer, som samlet kan give kunderne en mere detaljeret visning af produkter, hvilket er med til at forbedre den samlede købsoplevelse.

Her er et par eksempler på 3D-animationsfilm, som vi har lavet til kunderne

InVentilate

Se mere på https://inventilate.dk/ 

MLD Trawl Steering System

Se mere på https://mld.one/

Personalisering og AI

Kunstig intelligens (AI) revolutionerer måden, hvorpå videoindhold kan personliggøres. AI kan hjælpe med at analysere seerdata for at skabe skræddersyet indhold, der appellerer til individuelle præferencer, hvilket øger relevansen og effektiviteten af videoerne. Fra anbefalinger baseret på tidligere visningshistorik til personaliserede videomails, åbner AI nye døre for målrettet videomarkedsføring.

Men den åbner også døren for en stigende mængde AI genereret indhold med begrænset menneskelig interaktion. Hvordan skal vi stille os til dette? Mange af vores filmtyper er i deres grundform langt mere autentiske, da de baseres på journalistisk tilgang.

Alle løsningerne er der måske ikke helt endnu – specielt til niche B2B marketing – men bølgen med AI er først lige startet og det kan være vigtigt, at komme med inden det er for sent. Hos SIGNAfilm holder vi øje med udviklingen og implementerer den, når det giver mening for os, men vi forholder os også kritisk til nogle af teknologierne.

Sociale medieplatforme og formater

Valg af platform og format for dit videoindhold er mere kritisk end nogensinde. Forskellige sociale medier favner forskellige videoformater og publikum. For eksempel kan TikTok være ideel til korte, underholdende videoer, mens LinkedIn er bedre til professionelle og uddannelsesmæssige formater. Forståelsen af hver platforms unikke egenskaber og demografi er nøglen til effektiv distribution af videoindhold.

Vi har i 2023 for alvor set korte, aktuelle, høj format videoer få en stigende opmærksomhed – og det er en trend, som vi forventer vil fortsætte ind i 2024. Men i takt med at mængden af film stiger vil der også komme et behov for de lidt længere formater op til 2-3 minutter. Her er der plads til at kunne engagere og involvere potentielle kunder. Og det kræver en lidt højere kvalitet end det kræver at kunne tiltrække dem.

I 2024 skal virksomheder være endnu mere agile og innovative i deres tilgang til udviklingen af deres videostrategi. Ved at omfavne nye teknologier og trends, kan de skabe mere engagerende og effektive videoer, der passer til deres målgrupper.

I en globaliseret verden er tilgangen til virksomheder som SIGNAfilm – rundt om i verden – en helt afgørende faktor for at sikre ensartethed – uanset lokationen og behovet for video produktion .

Sociale medier som magnet

Implementering og måling af succes

Efter at have udviklet en robust videostrategi, er næste skridt implementering og måling af succes. Denne fase er afgørende for at indsatsen ikke kun er kreativ, men også effektiv i forhold til at nå de fastsatte mål.

Lancering og distribution

Effektiv lancering og distribution af videoindhold kræver en velovervejet plan. Dette inkluderer at vælge de rette tidspunkter for offentliggørelse, udnytte de mest relevante platforme (som sociale medier, e-mail marketing, hjemmesider) og sikre krydsfremme på tværs af forskellige kanaler. Det er også vigtigt at overveje partnerskaber eller sponsoreringer for at øge rækkevidden.

Måling af præstation

For at vurdere effekten af din video strategi er det essentielt at spore dine KPI’er. Dette kan omfatte visningstal, engagement-rater (likes, kommentarer, delinger), konverteringsrater og ROI. Brug af avancerede analytiske værktøjer kan hjælpe med at dykke ned i dataene for at forstå, hvordan forskellige segmenter af dit publikum interagerer med dine videoer.

Tilpasning og optimering

Video strategi bør være en løbende proces, hvor du regelmæssigt revurderer og tilpasser din tilgang baseret på præstationsdata og feedback. Dette kan indebære at justere indholdstyper, eksperimentere med forskellige formater, eller tilpasse distributionstaktikker. Fleksibilitet og viljen til at lære og innovere er nøglen til langsigtet succes.

Få lavet en reklame film

Afrunding

2024 står som et vendepunkt for virksomheder i deres tilgang til videomarkedsføring. Med stigende konkurrence og skiftende forbrugerpræferencer, er det afgørende at udvikle en videostrategi, der ikke kun fanger opmærksomhed, men også skaber meningsfulde forbindelser med publikum. Ved at forstå de nyeste trends, anvende teknologisk innovation, og måle effektiviteten af indsatsen, kan virksomheder udnytte videomediet til at fortælle deres historie, engagere deres målgruppe og drive deres forretning fremad. 2024 er året, hvor din virksomhed kan transformere sit brand og nå nye højder gennem en dynamisk og målrettet videostrategi.

 

Kilder og inspiration:

https://www.wordstream.com/blog/2024-video-marketing-trends

https://www.switcherstudio.com/blog/video-marketing-trends

https://www.wyzowl.com/video-marketing-strategy

https://ninjapromo.io/complete-guide-to-b2b-video-marketing

https://animost.com/industry-updates/future-of-3d-animation/

https://www.designrush.com/agency/video-production/trends/what-does-a-video-production-company-do