Vælg en side

Instruktionsfilm

Visuelle instruktioner på video viser tydeligt, hvordan kunden selv løser opgaven – så slipper du for at forklare det igen og igen.

Får du de samme spørgsmål igen og igen til, hvordan man samler dit produkt, løser en problemstilling eller bruger din service?

Det kan tage meget tid ud af hverdagen at skulle forklare den samme ting mange gange. Med en instruktionsfilm kan du én gang for alle vise præcis, hvor skruen skal sidde eller hvilke steps, der skal til for at udføre den ønskede handling i systemet.

Det er en win-win situation: Kunden får let og hurtigt løst sin udfordring og du får frigivet tid til andre opgaver. Tag bare Molslinjens Kombardo-sang, som jo både er en instruktionsfilm og samtidig har opnået en høj genkendelighed og dermed stor brand genkendelse. 

 

Hvordan ser en instruktionsvideo ud?

Instruktionsfilm er lige så forskellige som de virksomheder, der får dem lavet. Men fælles er nok at visuelle instruktioner på film viser tydeligt, hvordan kunden selv løser opgaven. Med en instruktionsvideo slipper du for at forklare det igen og igen.

Hos SIGNA bruger vi primært to forskellige filmtyper. Begge filmtyper har deres fordele, og hvilken du skal vælge, afhænger af opgaven og din præference.

Produktfilm

Med en produktfilm optager vi, mens du manuelt udfører opgaven. Så kan dine kunder, nye medarbejdere eller noget tredje se, præcist hvad de skal gøre og let efterligne handlingen i filmen. En produktfilm koster fra 13.500 kr., og du kan læse mere om produktfilm her.

 

Instruktionsfilm udformet som almindelige film anvendes ofte, hvor der er tale om videreformidling af lidt mere komplekse information. 

  • Sådan skifter du et filter!
  • Sådan fungerer en given maskine!
  • Sådan skal montere et vindue!
  • Sådan udfyldes skemaet til …

Vi ser en del instruktionsfilm i byggebranchen og fra ministerierne, regioner og styrelser.

Animationsfilm

Med en animationsfilm har du fuld kontrol over budskabet. Her udfolder vores dygtige tegnere og speakere nemlig problemstillingen på en letforståelig måde gennem ord og billeder. Prisen på en animationsfilm vil variere alt efter, hvilken type animation, du foretrækker.

 

Instruktionsfilm udformet som animerede eller tegnede film har den store fordel, at vi ikke behøver at

  • skulle have GDPR tilladelser
  • skal optage på en masse lokationer

Vi ser en del brug af animationsfilm som instruktionsfilm i forbindelse med offentlig kommunikation. Se løsningssiden til forsyningsbranchen eller kommunerne.

 

Instruktionsfilm som supplerer manualer
Brian Andersen | SIGNAfilm

Brian Andersen, Videojournalist & Filmelsker

Skal vi tage en snak?

Vil du også gerne forklare dit produkt eller din løsning én gang for alle? Så kontakt os og få en uforpligtende snak om, hvordan vi hjælper dig godt videre.