Vælg en side

Vi er vilde med video produktion og videomarkedsføring. Men lige som med alle andre marketingindsatser, kommer videoer først rigtig til sin ret, når du kan se effekten af dem. Mange af vores kunder er draget af ideen om at lave video. Men når vi spørger dem, hvad de har fået ud af deres video produktion, er de ofte i tvivl om, hvordan de finder ud af det. I dette indlæg opridser vi nogle af de metoder, du kan bruge, når du skal måle effekten af din videomarkedsføring.

Indhold

Tag afsæt i dine overordnede mål, når du kigger på effekten af din videomarkedsføring
Hav mediet for øje, når du måler effekten af din videomarkedsføring
Det retmæssige billede af din videos værdi

 

Tag afsæt i dine overordnede strategiske mål for dit salg, når du kigger på effekten af din videomarkedsføring

For at du kan måle, er du nødt til at vide, hvad du vil måle på. Hvad skal dine videoer bidrage til at opnå?

Er dine videoer blevet til med et ønske om at nå ud til flere mennesker? Eller skal de være med til at skabe et større engagement i din målgruppe? Eller er det noget helt tredje? Bliv klar over, hvad du vil vide om dine videoers effekt, inden du begynder at måle.

Er det kendskab, du vil måle, kan visninger og kliks være to gode parametre for dig. Er det engangement, bør du kigge nærmere på reaktioner, delinger, kommentarer og den slags parametre. Et tredje mål kan være at skabe flere relevante leads til virksomheden. I det tilfælde, kan effekten måske ikke måles direkte, men kan du se en markant stigning i antal henvendelser og leads i takt med brugen af videoen, har du en god indikator.

Hvad er video produktion?

Video produktion dækker hele opgaven fra du får den første idé og frem til at du har via data og statistik har evalueret, hvad du fik ud af den. Derfor er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i de strategiske mål for dit salg og din markedsføring, således at filmen faktisk gør det, som du forventer.

Selve fremstillingen starten med et godt storyboard med en fængende historie på baggrund af dine gode idé, hvilket danner baggrunden for selve optagelsen af din video. Det optagede materiale redigeres i et professionelt video redigeringsprogram, hvor du kan styre farver, lydniveau og hvor du kan klippe de enkelte små film sekvenser sammen. Når filmen er som du gerne vil have det, så uploades den til de relevante platforme, hvor du vil bruge filmen. Måske er der behov for, at filmen skal laves i forskellige versioner.

Og til sidst kan du, når der er gået lidt tid, vurdere hvad den har givet dig. Har folk set den, har du fået interaktion på de sociale medier og har de besøgende på dit website, brugt mere tid med at forstå, hvad du tilbyder.

Først på det tidspunkt er din video produktion helt færdig!

Video produktion - få nok ud af den!

Hav mediet for øje, når du måler effekten af din video produktion

Oftest er det svært at måle effekten af videomarkedsføring på engagement, fordi de forskellige medieplatforme til video tracker videoens performance på forskellige måder.

Facebook, Instagram og Twitter tæller en visning efter 3 sekunder, mens YouTube først tæller ved 10 sekunder. Derfor giver det måske bedst mening at måle på engagement på YouTube fremfor de øvrige medier, idet det giver det mest retmæssige billede af, om brugeren rent faktisk har set dit indhold.

Du bør derfor have in mente, at videovisninger på tværs af platforme skal tages med et gran salt. Visninger har ikke den samme værdi på alle medier, og derfor bør du se på mediet og videoens indhold, når du skal vurdere hvilken KPI, der er relevant at måle på. Samtidig kan du overveje, at den passende længde på videoen også vil variere alt efter, hvor den skal bruges henne.

Antal views er faktisk meget sjældent den bedste indikator for videoens egentlige performance. På nogle platforme giver det bedre mening at måle på det ene end det andet, og her er det op til dig at vurdere, hvad der giver bedst mening at måle på for lige netop din virksomhed.

Du bør også overveje typen af film i sammenhæng med din målgruppe, hvorfor arbejdet med personaer er en vigtig del. Der findes forskellige typer af film, som er mere relevante for særlige målgrupper, og du bør derfor overveje, hvem du henvender dig til, for at din video for alvor kan skabe værdi. Vil du vide mere om filmtyper, så læs med her.

Persona - få hjælp

 

Hvad er værdien af god video produktion?

Det kan være svært at jonglere de mange KPI’er for videomarkedsføring. Du kan selvfølgelig altid prøve dig frem med videoernes indhold i forhold til de forskellige medieplatforme. Den mest præcise metode at måle på er dog endegyldigt gennem brugerundersøgelser og stikprøver, eller ved at måle på konkret mersalg i relation til din video.

Brugerundersøgelserne kan du egenhændigt lave ved at kontakte personer, som har set videoen ud fra stikprøver og igennem et interview med dem blive klogere på videoens effekt. På denne måde opnår du de mest konkrete og nøjagtige resultater for, hvad videoen har givet dig af udbytte.
Alternativt kan du vælge at kigge på det konkrete data og måle ud fra emner som antal views, antal kliks, likes eller tilmeldinger – med tanke for hvilket medie du anvender videoen på.

De vise ord til slut er, at du altid bør overveje, hvad en visning er værd for dig, og hvad formålet egentligt er med videoen. Laver du eksempelvis en profilfilm, kan den bidrage til, at du oplever stigninger i antal besøg på dit website, dine sociale mediesider eller andet Den skaber måske ikke et direkte salg, men styrker i stedet dit kendskab samt relationen mellem dine kunder og din virksomhed.

Alt efter hvad du vælger at måle på, og hvilken type film du arbejder med, vil der være forskellige fordele og ulemper ved de mange typer af KPI’er. Prøv dig frem og se, hvad der virker for din virksomhed i relation til din målgruppe og brugen af medier.

Læs også her om 7 hemmeligheder bag succesfuld videomarkedsføring.

 

Skab vækst med godt videoindhold

Kan videoindhold hjælpe min virksomhed med at vækste?

Godt videoindhold får dine besøgende til at blive længere på dit website – og det skaber større opmærksomhed på de sociale medier. Du kan måske endda få støtte til at skabe vækst gennem yderligere digitalisering af din virksomhed – herunder gennem effektivt brug af film.

Læs om digitalisering via SMV:Digital

Har du brug for sparring?

15 + 13 =

Ruth | SIGNAfilm

Hvis du har svært ved selv at tage stilling til, hvordan du skal måle effekten af din videomarkedsføring, så kan vores 360 koncept måske være noget for dig. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for sparring til dine videoindsatser.

Sigrid Tanderup
Content marketing specialist
Mail: 
sigrid@signafilm.dk
Telefon: +45 22 59 06 15