Vælg en side

LØSNINGER TIL UDDANNELSE & UNDERVISNING

FÅ HJÆLP TIL DINE BUDSKABER

Vi sætter fokus på din historie, så du får eksponeret dine budskaber

BRUG FOR EN KOMPETENT PARTNER TIL AT FORTÆLLE GODE HISTORIER OM JERES TILBUD?

Der er kamp om de unge på de danske uddannelsesinstitutioner. De studerende står med et svært valg; skal de vælge en uddannelse tæt på deres bopæl, eller skal de flytte til en større by?
Hos SIGNA har vi hjulpet forskellige typer uddannelsesinstitutioner med at fortælle de gode historier, som får skabt opmærksomhed på sociale medier – hvor de unge bruger meget af deres tid – og får skabt trafik til uddannelsesinstitutionernes websites. Og da “film skal ses i biografen”, laver SIGNA selvfølgelig også biospots målrettet de unge.

Løsninger til undervisning & uddannelse

Nedenfor har vi samlet et udvalg af SIGNAs erfaringer og cases fra forskellige uddannelsesområder, som forhåbetnlig kan inspirere til brugen af film og kommunikation på jeres institution.

GRUNDSKOLEN (FOLKESKOLE, HF & GYMNASIUM)

I grundskolen starter kampen om de unge allerede ved indskrivningen i folkeskolen. Skal det være den lokale folkeskole, eller har de et bedre ry i den private? Kampen fortsætter, når der skal vælges spor efter folkeskolen. Skal den unge på HF eller en gymnasiel uddannelse? Skal uddannelsen have et alment, merkantilt, internationalt eller teknisk sigte? Mulighederne er mange, og derfor handler det om at profilere sig som det bedste uddannelsestilbud.

KOLDING HF & VUC

Der er mange muligheder hos Kolding HF & VUC. Disse muligheder har vi fremstillet en serie af film omkring. Materialet blev brugt på website, sociale medier samt i reklamer på TV2 Syd og som BioSpots.

Organisation: Kolding HF & VUC

Opgave: Journliastiske film | SoMe-film | BioSpot

MULIGHEDER HOS AARHUS HF

Denne serie af film omhandler både det sociale og det faglige miljø, uddannelsens beliggenhed samt det udbytte, en studerende får i forhold til at kunne komme ind på en videregående uddannelse på Aarhus HF.

Organisation: Aarhus HF
Opgave: Journalistiske film | SoMe-film

KOM TIL ÅBENT HUS PÅ DET BLÅ GYMNASIUM

I forbindelse med et åbent hus-arrangement ønskede Det Blå Gymnasium at sætte ekstra fokus på stedets fortræffeligheder. Hertil lavede SIGNA en række Bio- & SoMe spots.

Organisation: Business College Syd (BCsyd)
Opgave: Journalistiske film | SoMe-film & BioSpots

LIVET PÅ H.C. ØRSTED GYMNASIUM

Hvordan er livet på et teknisk gymnasium med fokus på teknologi og naturvidenskab? Det ville H.C. Ørsteds Gymnasium gerne vise potentielle og kommende studerende gennem en profilfilm, der handler om institutionens 3 HTX-lokationer i Storkøbenhavn.

Organisation: TEC/H.C. Ørsted Gymnasium
Opgave: Profilfilm

MIN SKOLE ER STILLINGE SKOLE

Stillinge Skole er både en almindelig folkeskole og en specialskole for autistiske børn. Skolen ligger i naturskønne omgivelser i Slagelse Kommune, og filmen er fortalt fra et barns synsvinkel og handler om, hvordan det er at gå i en skole, der er for alle.

Organisation: Stillinge Skole/Slagelse Kommune
Opgave: Profilfilm
Løsninger til uddannelse+undervisning 1
Randers Kommune
Løsninger til uddannelse+undervisning 2
Løsninger til uddannelse+undervisning 3
CASE: PROFESSIONSHØJSKOLEN ABSALON

FOKUSEREDE UDDANNELSER

Vi skal lære hele livet – og med 3.500 personer, som hvert år bliver efteruddannet i regi af Professionshøjskolen Absalon, er det en fokuseret og dedikeret indsats, der leveres.

Blandt uddannelserne er mange specialiserede uddannelser, der har udviklet sig til flagskibe – f.eks. Autisme Center Vestsjælland, hvor de pårørende og lærere på korte efteruddannelseskurser mærker, hvordan de kan bruge deres viden i praksis.

I filmen ønsker Professionshøjskolen Absalon at vise, hvilken forskel de kan skabe ved at være fokuseret i sin efteruddannelse i læring omkring autisme.

På Professionshøjskolen Absalon udbydes de fleste mellemlange uddannelser i form af professionsbachelorer fordelt på 7 byer med 9.000 fuldtidsstuderende, 3.500 på efter- & videreuddannelse samt med mere end 800 medarbejdere.

Kommune: Professionshøjskolen Absalon
Opgave: Campus-film | Journalistiske film

 

PROFESSIONSBACHELOR

Den borgerrettede såvel som den interne kommunikation i landets kommuner kører på de høje nagler. Og kommunerne har generelt oprustet på både film og kommunikation. Men i et stigende omfang oplever SIGNA, at der er behov for løsning af opgaver i konkrete projekter eller hvor, der er behov for specifikke kompetencer. 

VIDENS- & UDVIKLINGSPARTNER

Efteruddannelse er en vigtig måde at tilføre sin organisation ny viden, inspiration eller fælles opkvalificering. Professionshøjskolen Absalon satte i en række film fokus på, hvordan skolen som en af de førende i Region Sjælland kan designe korte og længerevarende udviklingsforløb.

Organisation: Professionshøjskolen Absalon

Opgave: Journalistiske film | SoMe-film | Undervisningspræsentation | Campus intro

PÆDAGOGUDDANNELSEN HANDLER OM MENNESKER!

Et eller andet sted så er der en pædagog i os alle. Og med det budskab ønskede Absalon at sætte fokus på, at pædagogik handler om mennesker, som igen er selvstændige individer.

Institution: Professionshøjskolen Absalon

Opgave: Journalistiske film

HVORFOR LÆSE TIL AUTOMATIONSTEKNOLOG?

Der er mange grunde til, hvorfor unge læser til automationsteknolog. Og de unge har meget forskellige baggrunde. Da der er et væsentligt behov for dimittender i erhvervslivet, ønskede UCL & Fredericia Maskinmesterskole at øge kendskabet til uddannelsen og dens anvendelsesmuligheder.

Institution: UCL University College Lillebælt & Fredericia Maskinmesterskole

Opgave: Journalistisk film
Løsninger til uddannelse+undervisning 4
Randers Kommune
Løsninger til uddannelse+undervisning 5
CASE: VIA UNIVERSITY COLLGE

MED VIA PÅ RUNDTUR I MIDTJYLLAND

Hvordan vælger man det rette campus blandt dem, som er placeret i forskellige byer i det midt- og østjyske? Hos VIA University College ønskede man at give de studerende mulighed for at opleve stemningen hjemme fra stuen. Og hvilken bedre måde at fortælle om de forskellige campusser og uddannelserne end gennem de studerende selv?

VIA University College er en af Danmarks seks professionshøjskoler, der udbyder de fleste af landets mellemlange videregående uddannelser. Hos VIA uddanner man således professionsbachelorer som lærere, pædagoger, sygeplejersker, ingeniører, fysioterapeuter, designere og mange flere.

UNIVERSITETER

Dansk forskning og uddannelse på de danske universiteter er i høj kurs blandt såvel nationale som internationale studerende. Hos SIGNA har vi lavet en del film til de danske universiteter, hvor vi enten bistår rekrutteringsstrategierne ved at tiltrække nye studerende gennem flotte, informative film eller ved at formidle spændende forskningsresultater og profilere de forskellige universiteter.

Vi har samlet nogle eksempler nedenfor til inspiration til, hvordan vi kan hjælpe jer med at formidle jeres gode historier.

ÆLDRES SUNDHED

Forskning viser igen og igen, hvor vigtigt det er at være fysisk aktiv – især, når man bliver ældre. Københavns Universitet fortæller i denne film om nogle af de mange fordele, der er for ældre i forhold til at være fysisk aktive.

Kommune: Københavns Universitet
Opgave: Colour Doodle

Flere studerende til Datalogi

Der mangler dataloger i Danmark, så hos Aarhus Universitet ønskede man at sætte fokus på mulighederne. På Institut for Datalogi kan man vælge en uddannelse, hvor studerende gennem analytisk tankegang kan skabe spændende, innovative IT-løsninger.

Organisation: Aarhus Universitet, Institut for Datalogi

Opgave: Colour Doodle
Randers Kommune
Løsninger til uddannelse+undervisning 6
CASE: ELMELUND BOTRÆNING

BLIV KLAR TIL AT BO OG ARBEJDE

Elmelund er skabt for sentudviklede unge på 18-25 år. Fælles for de unge tilknyttet Elmelund er, at de har brug for en dagligdag, der er struktureret, forudsigelig og overskuelig.

Elmelund Bostøtte & Botræning ligger i idyliske omgivelser i Thisted. Her tror man på, at alle mennesker har en plads i livet, og at alle er lige meget værd. De unge mennesker, der kommer på Elmelund, får menneskelig og pædagogiske støtte, så de selv kan sætte retning og rammer for deres liv.

BOSTEDER/BOTRÆNING

Hvad skal man have styr på, når man flytter hjemmefra? Det er det, botræning handler om. Det kan være alt fra træning af madlavning, indkøb, hygiejne, tøjvask og rengøring til hjælp til at styre og få overblik over økonomien. Nogle unge har diagnoser eller har haft oplevelser i deres liv, som gør dem udfordret, når de enten skal starte på en uddannelse eller et job samtidig med, at de skal flytte fra familiens trygge rammer.

Hos SIGNA sætter vi en ære i at skildre personer og personale på bosteder og fortælle om botræningen i øjenhøjde. Næsten alle har specialiseret sig i forskellige typer udfordringer, og i SIGNA fortæller vi fx ofte historien om, hvordan personale i løbet af 1-3 år får hjulpet en ung med sine udfordringer, så han/hun er klar til at stå på egne ben.

 

BLIV KLAR TIL AT BO UDE

Hos Ude-Bo i Horsens kan unge borgere mellem 18 og 30 år med psykosociale udfordringer få hjælp og støtte, således at de kan bo ude. Opgaven var at skildre arbejdet med de unge, som ofte har oplevet fx begyndende misbrug, selvskade og/eller andre former for udviklingsforstyrrelser i øjenhøjde med målgruppen.

Organisation: Ude-Bo, Horsens

Opgave: Journalistisk film

BO/SKOLE/JOB BOTRÆNING

Bo/Skole/Job er et tilbud personer med generelle indlæringsvanskeligheder, f.eks. ADHD. Igennem målrettede forløb rustes unge mellem 18 og 35 år til uddannelse eller job. Bo/Skole/Job ønskede at fortælle historien om deres ydelser for derigennem at øge kendskabet til dem.

Organisation: Bo/Skole/Job, Silkeborg

Opgave: Journalistisk film

KULTUREN PÅ ELMELUND BOTRÆNING

Elmelund er for unge mellem 18 og 30 år, hvor der sættes individuelt fokus på behov og værdier. Udgangspunktet er, at alle skal kunne leve et godt liv uanset, hvem de er, og hvilke udfordringer, de har.

Organisation: Elmelund Botræning

Opgave: Journalistisk film
Løsninger til uddannelse+undervisning 7
Randers Kommune
Løsninger til uddannelse+undervisning 8
SIGNA360

VI KAN HJÆLPE DIG MED…

Vi har rig erfaring med og stor ekspertise inden for nedenstående områder i et utal af brancher. Med vores sammensatte løsninger kan vi skræddersy en model, der passer til lige netop din virksomhed. Se alle mulighederne her.

Jens Ole Bie | SIGNAfilm

JENS OLE BIE, BUSINESS UNIT MANAGER & TOSSET MED GODE LØSNINGER, AARHUS

Vil du høre mere om, hvordan du sammensætter en løsning, der afhjælper dine udfordringer?

Kontakt Jens Ole eller en af vores andre eksperter på 86 12 47 00 og få sammensat en løsning, der løser dine udfordringer med at blive kendt, fundet eller hørt. Søger du en løsning, som kombinerer det hele, tager vi gerne en dialog om dette.