Vælg en side

Kom i gang med video-markedsføring nu

Allerede tilbage i 2017 blev video-markedsføring spået som en af de største online marketingtrends i 2018. Nu skriver vi 2020, og video er stadig lige hot. Og det bliver det garanteret ved med at være. Så hvis du ikke allerede er i gang med at bruge video, kan du stadig nå at komme med på moden og udnytte de mange fordele, der er ved det.

Men hvorfor er video-markedsføring egentlig blevet så stort og populært?

Du kan læse 7 mere konkrete fordele nedenfor, men i bund og grund handler det om, at video som medie bare fungerer – undskyld mit sprog – skide godt til at fortælle historier. Vi kender det jo fra spillefilm, serier, dokumentarer osv. Videoer formidler historier på den mest virkelighedsnære måde, du kan tænke dig. På video får du det hele med – ansigtsudtryk, kropssprog, lyde – alle de detaljer, der sætter din hjerne og dit hjerte i gang. Video er nøglen til den mest effektfulde storytelling. Det mener vi.

Gør du også – hvad venter du så på?

Kender du allerede fordelene ved video-markedsføring, så spring videre til indlægget 7 trin til at komme i gang med video-markedsføring.

Læs også om, hvordan du laver en strategi for din video-markedsføring. 

 

7 gode grunde til at gå i gang med video-markedsføring

Skab vækst med godt videoindhold

Bevægelsen i videoer skaber et helt andet blikfang, end billeder og tekst kan. Hvis du føler, dit indhold drukner lidt i mængden, er video et godt værktøj til at fange folks opmærksomhed. Selv korte videoer og billeder i bevægelse, der kun varer et par sekunder, kan gøre tricket.

#1 Video springer i øjnene og giver dig mere opmærksomhed

#2 Video taler til dine sanser og følelser på en måde, som tekst ikke formår

En af grundene til, at video-markedsføring er blevet så populært, er at videoer taler direkte til både vores følelser og sanser – og det på en måde, som tekst og billeder ikke formår. Farverne, bevægelserne, lydene. Det er alt sammen med til at stimulere vores hjerne, så vi forstår og husker et budskab bedre. Faktisk viser undersøgelser, at 95% af seerne til en video vil huske og forstå budskabet bedre end hvis det var tekst. Vi opfatter kun ca. 7% af et budskab gennem talte eller skrevne ord. Resten af forståelsen afhænger af kropssprog, mimik, stemmeføring osv. Video rammer altså flere sanser på én gang, og det er med til at forstærke vores forståelse for budskabet, og de følelser det giver os.

Hvor mange gange har du ikke skulle samle et møbel eller afkalke din kaffemaskine eller noget i den dur, der kræver en lille uforståelige manual? Hvor mange gange har du bandet over at skulle tyde de bittesmå bogstaver og den – hvis du er heldig – dertilhørende illustration? Og opgaven ender med at tage dobbelt så lang tid, ikke fordi den er svær, men fordi informationerne er svære at tyde.

Det er her de 7% fra før gør sig gældende. Hvis du kun husker ca. 7% af, hvad der står skrevet, og det samtidig er skrevet i et sprog, der er svært at forstå, så er det da klart, at det tager lang tid at samle den reol!

Uanset hvad din virksomhed laver, og hvilke produkter/ydelser I tilbyder, kan de garanteret illustreres og forklares meget bedre på video. Video øger forståelsen for din virksomhed og dine produkter, fordi din målgruppe kan bruge flere sanser til at tyde dit budskab. Lige meget hvor simpelt eller kompliceret, det må være. 

#3 Video øger forståelsen for din virksomhed og jeres produkter

Video marketing - film til virksomheder

#4 Video giver dig den nødvendige information hurtigere og nemmere

Det kan tage lang tid at læse en tekst – i hvert fald, hvis man rent faktisk skal forstå, hvad der står. Med video kan du præsentere dine budskaber for din målgruppe på en måde, der gør det hurtigere og nemmere for dem at forstå. Statistikker viser, at over 70% af internetbrugere foretrækker at se en video fremfor at læse en tekst. Fordi det er nemmere at indtage viden på den måde.

#5 Video øger engagementet i din målgruppe

Hvis du kæmper med at skabe engagement i din målgruppe, hvad enten det er på de sociale medier, på din hjemmeside, eller noget helt tredje, så er du ikke alene. Video kan hjælpe med at fange din målgruppes opmærksomhed, men det kan også hjælpe til, at flere i din målgruppe engagerer sig i dit indhold. Som jeg kommer ind på i næste punkt, så har folk ofte nemmere ved at relatere sig til video, og derfor er de også mere tilbøjelige til at engagere sig. Så hvis de kan lide, hvad de ser i de første fem sekunder, vil de højst sandsynligt se videre og måske kvittere med et like eller en kommentar.

Menneskerne og omgivelserne i en video giver din målgruppe et bedre indblik i, hvem din virksomhed er. Pludselig bliver I til rigtige mennesker og et rigtigt sted, som målgruppen kan forholde sig til, fremfor ”bare” at være en virksomhed. Video giver altså et mere personligt og autentisk indtryk, som folk kan relatere sig til. Og det skaber en helt anden form for troværdighed omkring jer som virksomhed. En troværdighed, der er med til at skabe tillid og gøre din målgruppe tryg.

#6 Video giver et mere personligt og relater bart indtryk af din virksomhed og skaber derved tillid og tryghed i din målgruppe

#7 Video er universelt content – det er et sprog, alle kan forstå

Videoer kombinerer sprog og billeder, og derfor kan alle være med. Med video-markedsføring behøver du ikke i samme grad bekymre dig for, om teksterne i dit indhold er for komplicerede, eller om folk forstår dit billede uden at læse din tekst. I videoer er det hele bundet sammen til én historie, hvor modtageren kan koble det talte eller skrevne ord og billederne sammen til et samlet indtryk. Og det gør det nemmere at forstå den store sammenhæng.

Læg alle fordelene sammen og få bedre resultater!

Alle ovenstående punkter bidrager til den effekt, som mange oplever med video. Video virker forskelligt på forskellige målgrupper og personer, men alt i alt tyder alle nyere statistikker og undersøgelser på, at video-markedsføring kan give din virksomhed bedre resultater. Kan video f.eks. sikre, at dine potentielle kunder nemmere forstår fordelene og funktionerne ved dit produkt, er de mere tilbøjelige til at handle med dig. Eller måske kan video vise din arbejdsplads på en måde, der tiltrækker de helt rigtige medarbejdere. Der er mange fordele ved video, det handler bare om at finde ud af, hvilke fordele du skal udnytte og hvordan.

Video marketing er effektfuld video-markedsføring
Ruth | SIGNAfilm

”Er du også vild med video? Er du klar til vise din virksomhed frem på video, men i tvivl om, hvordan du kommer i gang? Så er du velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak om, hvordan vi kan hjælpe dig med video-markedsføring.”

Sigrid Tanderup
Content marketing specialist
Mail: 
sigrid@signafilm.dk
Telefon: +45 22 59 06 15