Vælg en side

Hvis du har arbejdet med SEO, har du med stor sandsynlighed stiftet bekendtskab med Morningscore. Morningscore har de seneste år været et af de bedste og mest populære SEO-værktøjer på markedet.

Morningscore – et værdifuldt SEO-værktøj

I denne artikel vil vi kigge nærmere på, hvad Morningscore kan give af indsigt, og hvorfor det er alle pengene værd:

Hvad er Morningscore, og hvad kan det?

Morningscore er et relativt nyt og prisvenligt alternativ til amerikanske Semrush. Morningscore, som er en dansk virksomhed, har udviklet en platform, hvorfra du kan lave søgeordsanalyser, back link-analyser samt foretage generelle sundhedstjek af dit website.

Og du behøver ikke at være SEO-ekspert for at få glæde af værktøjet. Platformen har en nem og intuitiv brugerflade, der tager brugeren i hånden fra første klik. Og selv hvis du er ekspert, så kan Morningscore give dig alle de indsigter og rapportudtræk, du har brug for.

En af de bedste ting ved Morningscore, og som får platformen til at skille sig ud, er dens evne til at lave konkurrentsammenligninger. SEO-værktøjet giver dig mulighed for at evaluere dine konkurrenters trafikstatistikker, søgeord og back links – og som vist herunder får du præsenteret et let og overskueligt overblik, så du, uden at være den store talnørd, kan følge med i, om du holder trit med dine nærmeste konkurrenter.

Morningscore

Hvorfor hedder det Morningscore?

Navnet Morningscore kommer fra den score, der udtrykker, hvor mange penge man har sparet ved at lave SEO frem for betalt annoncering på Google. Scoren er det første, man ser, når man åbner programmet og er en god indikator for, hvordan du klarer det i forhold til konkurrenterne.

Morningscore

Gamification – computerspil eller SEO?

En anden ting, der er med til at gøre Morningscore til noget helt unikt, er brugeroplevelsen. Morningscore gør det sjovt at arbejde med SEO ved at tilføre spilelementer, som var det et rigtigt computerspil. SEO-værktøjet opstiller en lang række SEO-missioner – og i takt med at man gennemfører missionerne og samler point, stiger man til forskellige niveauer. Niveauerne er navngivet efter begreber fra både rumfarten, kolonisering og urbanisering:

 

  1. Lift off
  2. Månebase
  3. Bosættelse
  4. Landsby
  5. Økosystem
  6. Kuppelby
  7. Metropolis
  8. Koloni
  9. Kongerige
  10. Imperium (med Elon Musk)
Morningscore - alt i ét SEO-værktøj 1
Morningscore - alt i ét SEO-værktøj 2

Vigtige features

Lad os tage et kig på nogle af de vigtigste features i Morningscore for at se, hvad de gør, og hvordan de kan hjælpe dig med at forstå dine konkurrenter bedre – samt hvordan du finder nye måder at drive trafik ind til dit website på.

Søgeordstracking

Denne feature giver dig mulighed for at tilføje relevante søgeord til en liste, som fortæller dig, hvordan du rangerer på hver enkelt søgeord sammenlignet med dine konkurrenter – samt hvor stor søgevolumen, hver enkelt søgeord har. Oversigten giver dig et glimrende overblik over, hvilke søgeord du bør satse på og hvilke, du kan nedprioritere.

Programmet opdaterer sine tracking-databaser dagligt, så du altid kan se præcise søgeordsrangeringer.

Morningscore - alt i ét SEO-værktøj 3

Helbredsanalyse

Har du lavet et gennemgående sundhedstjek af din hjemmeside for nylig? Det er vigtigt, at man fra tid til anden tager sig tid til at identificere de ”SEO-Bøffer”, som ikke lige kan ses med det blotte øje. For mange H1 tags, manglende alt tags, defekte links osv. er alt sammen noget, der påvirker SEO negativt, men som man ikke nødvendigvis er opmærksom på.

Morningscores helbredsanalyseværktøj giver dig en simpel indsigt i din hjemmesides generelle performance og helbred. Ved at bruge dette værktøj, får du en nøjagtig to-do-liste over, hvad der skal fikses, og hvordan du fikser det. Og listen prioriteres efter, hvilke problemer der er mest presserende i forhold til at øge din SEO-score.

Og alt du skal gøre, for at få denne værdifulde indsigt, er at indtaste din hjemmesides domænenavn – det lyder næsten for godt til at være sandt!

 

Morningscore - alt i ét SEO-værktøj 4
Prioriter dine indsatser med en performanceanalyse

Søgeordresearch

Har du problemer med at finde frem til de søgeord, der får din trafik til at eksplodere? Fortvivl ej! Morningscore kan hjælpe dig med at finde de mest profitable søgeord inden for enhver niche. Værktøjet er i stand til at finde præcise data om hvert eneste søgeord, du indtaster. Ud fra den information du får, kan du hurtigt konkludere, om det søgeord, du har indtastet, er et perfekt match til din hjemmeside.

Researchværktøjet viser både sværhedsgraden, i forhold til at rangere højt på et givet søgeord, samt ROI (return of investment). ROI’en er et udtryk for den estimerede fortjeneste, du får (i kr.) ved at rangere som nr. 1 på Google.

Morningscore - alt i ét SEO-værktøj 5

Linkscore

Linkbuilding er en fundamental praksis, hvis du ønsker at få mere organisk trafik til din hjemmeside. I Morningscore kan du indtaste enhver hjemmeside og analysere på dens back links – på den måde kan du få et overblik over, hvilke linkbuilding-strategier der fungerer bedst samt vurdere, om du har behov for flere back links til din hjemmeside.

Morningscore - alt i ét SEO-værktøj 6

Derfor skal du vælge Morningscore

Morningscore giver dig alle de informationer, du skal bruge, uanset hvilke ambitioner du har med din SEO-indsats. Så hvis du har svært ved at overskue SEO-arbejdet, er Morningscore det perfekte værktøj, da det giver et fantastisk overblik – uden at du skal have de store analytiske briller frem – og samtidig er det spillignende univers både sjovt og motiverende.          

Hvis du er nybgynder inden for SEO, kan du også læse artiklen: 3 tips til hvordan SEO integreres i det daglige tekstarbejde.

Sigrid Tanderup

Hvis du mangler hjælp eller rådgivning til din SEO-indsats, er du mere end velkommen til at kontakte mig.

Sigrid Tanderup 
Content Marketing Specialist
Mail: sigird@signafilm.dk
Telefon: +45 22 59 06 15