Vælg en side

Ved du, hvad en explainer video kan gøre for dig?

Nå, men så skal jeg fortælle dig det. Og vil du hellere høre, hvad Susanne Pedersen fra Silkeborg Forsyning og Claus Krog Nielsen fra Nordfyns Finans siger om deres oplevelse efter at have fået lave explainer videoer hos os, så kan du rulle længere ned på siden og læse mine interviews med dem i stedet.

Hvorfor skal du bruge explainer videoer?

Lad mig stille dig et simpelt spørgsmål: Er dit produkt eller din service særlig sexet? Nej, vel? For så sad du nok ikke her og læste om, hvordan du kan gøre det mere sexet gennem video. Det kan også være, at dine lokaler ikke ligefrem ligner Bo Bedre eller at der er trangt, larmende og beskidt fra produktion. Og det er jo alt sammen fint, men er nok ikke det, vi alle forbinder med flotte film, som vi stolt viser frem. Men løsningen er simpel: Tegn din video!

På den måde kan du skabe dit eget univers og være mere kreativ med din fremstilling end virkeligheden tillader det. Du kan skabe et fiktivt univers, hvor du kan beskrive din kundes gængse problemstilling uden at gå på kompromis med GDPR og alt det andet. I en tegnet film kan du også lettere tilføje effekter og bruge talebobler og andre kreative indslag, som kan gøre dit knap-så-sexede budskab underholdende. I tegnede film kan kreativiteten få frit løb og alle idéer gælder!

Nu siger du måske: ”Men Ruth, vi har hverken tiden eller budgettet til at få lavet en film”. Det er slet ikke et problem. Vi har tidligere skrevet om, at det hverken er dyrt eller tidskrævende at få lavet film og det gælder også for explainer videoer. Vi har nemlig en ensartet proces, som tager mindst muligt af jeres tid. Og eftersom det hele skal tegnes, skal I fx ikke bruge tid på optagelser. Det skal vi forresten heller ikke, så det betyder færre penge ud af din lomme.

Stadig ikke overbevist? Okay, så får du en sidste fordel: Fordi explainer videoer er tegnede, er det endnu lettere at sprogversionere dem med undertekster eller speak til forskellige lande, hvis du har brug for det. I stedet for at skulle optage på forskellige lokationer og måske endda i forskellige lande kan vi let lave flere sprogversioner på samme film. Det betyder igen, at flere penge kan blive i din lomme sammenlignet med andre filmtyper.

Er du i tvivl om, hvorvidt en animeret film er relevant for din virksomhed? Så læs med her, hvor vi fortæller alt, du bør vide om animationsfilm.

Reklamefilm med journalistik

Hvad siger vores kunder?

Hvis du hellere vil høre, hvad nogle af vores kunder siger, er det din heldige dag i dag! Jeg har nemlig snakket med to af vores gladeste kunder, som har fået lavet explainer videoer her hos SIGNAfilm.

Silkeborg Forsyning fik en pixibog i stedet for en telefonstorm

Den ene kunde er Silkeborg Forsyning, som fik lavet denne film, da alle i Silkeborg skulle have nye skraldespande. Normalt medfører en sådan ændring en telefonstorm fra frustrerede borgere. Derfor sad de klar til at forklare det nye system, men det var slet ikke nødvendigt, for telefonopkaldene var minimale omkring selve udrulningen og det nye system.

Her er, hvad Susanne Pedersen fra Silkeborg Forsyning sagde om samarbejdet:

Hvilken udfordring stod I med, som I tænkte, at film kunne løse?
”Vi skulle have nogle til at forstå et budskab, som var kompliceret at forklare på skrift. Explainer videoen som blev lavet som en doodle film gjorde, at det blev letforståeligt. Det blev faktisk så fint, at vi fik jer til at lave filmen som en lille pixibog, fordi den forklarede tingene så nemt.”

Hvorfor faldt valget på lige netop en explainer video?
”Enkeltheden i det. Det gør noget kompliceret enkelt at forstå.”
Læs om forskellen på Motion graphics, explainer og doodle!

Hvad var effekten af filmen?
Man kan sige, at effekten var, at der ikke var en reaktion. Budskabet blev modtaget og ingen havde problemer med at forstå det. Vi oplevede endda, at vores film pludselig kørte i butikker, fordi den så simpelt forklarede den nye affaldssortering. Det fik jo også budskabet ud på en helt anden måde, at de også valgte at bruge den. Så kunne folk se filmen flere forskellige steder.”

Hvordan har du oplevet tidsforbruget i forhold til at få lavet en film?
”Jamen, det er jo minimalt. Jeg har siddet med lignende projekter tidligere og tidsforbruget er simpelthen minimalt hos jer. Det kan nærmest ikke gøres mindre. Der hvor udfordringen nogle gange kan være, når jeg som tovholder skal blive enig med nogle andre om, at vi skal have lavet en film, er at få fortalt dem, hvordan jeres proces er. De andre sidder måske og tænker arbejdsgrupper, plenumbeslutninger, flere deltagende, osv, men sådan er det ikke sammen med jer. Vi skal bare beslutte os for at få lavet en film og give idéen videre. Så det er måske 2-3 timer, som 2-3 mand tilsammen bruger på det.”

Nordfyns Finans tiltrækker opmærksomhed på udstillinger med explainer video

Den anden kunde er Nordfyns Finans, som fik lavet denne video til at tage med på udstillinger:

Her kan du læse, hvad Claus Krog Nielsen fra Nordfyns Finans sagde om hans oplevelse af samarbejdet:

Hvilken udfordring stod I med, som I tænkte, at film kunne løse?
”Vi er en finansiel virksomhed, så det er begrænset, hvor meget vi kan vise frem, når vi er på udstillinger. Derfor er vi nødt til at have noget, der kan dække hele vores produktsortiment. Vi financierer rullende materiel såsom landbrugsmaskiner, busser og varevogne, hvilket giver en bred pallette af køretøjer. Alle de mange faggrupper skulle vi have med i filmen, så vi kunne køre den samme film på udstillinger og ramme dem alle sammen. Vores formål var at vise forløbet og hvor lidt kunden skal bidrage med, så det skulle være et let og simpelt budskab, der skulle igennem og det synes jeg lykkedes fint. Jeg er meget tilfreds i hvert fald.”

Hvad synes du om dit tidsforbrug i forhold til at få lavet filmen?
”Jamen, vi brugte 1,5-2 timer til brainstorm og et par timer til lidt smårettelser og korrektion af fagudtryk, så jeg synes, jeg blev positivt overrasket over, hvor lidt tid jeg skulle bruge på det. Videojournalisten fangede konceptet meget godt fra starten af, så mængden af tilrettelser fra vores side var meget lille. Vi havde en deadline, fordi vi skulle på AgroMek. Tidsfristerne blev holdt og vi nåede messen med filmen.”

Har I brugt filmen og set en effekt af det?
”Ja, og vi vil også bruge den i den kommende sæson som en fast del af vores stand. Jeg synes, den fanger folks opmærksomhed godt. Vi fik den tekstet, fordi der kan være meget støj på sådan en udstilling. Folk stopper op og giver måske en kommentar med på vejen. Og så kører den jo bare løbende. Så jeg synes, folk har modtaget den godt.”

Hvad er så din samlede oplevelse af projektet?
”Der har ikke været noget, hvor jeg har tænkt, at det ikke lige var helt i orden. Det kørte fint. Men det er klart, at man selv også er nødt til at have en positiv tilgang til det og selv være med i processen. Hvis det er lidt specialiseret, som vores produktsortiment er, er man jo nødt til at lægge den ekstra tid, så man får de rigtige formuleringer med. Men videojournalisten var god til at finde en rød tråd i det hele. Så jeg har i hvert fald ikke noget at udsætte på det. Jeg kan klart anbefale SIGNAfilm og animationsfilm til andre!”

Ruth | SIGNAfilm

“Jeg siger tak til Susanne Pedersen og Claus Krog Nielsen, fordi de tog sig tid til at tale med mig og dele deres erfaringer.

Hvis du har fået blod på tanden og også vil have lavet en explainer video, så er du meget velkommen til at kontakte os og høre nærmere. Tak fordi du læste med!”

Fie  Dierichen
Content marketing specialist
Mail:
info@signafilm.dk
Telefon: +45 86 12 47 00