Vælg en side

Hvordan når vi på bedste vis ud til potentielle kunder? Dette spørgsmål stiller I sikkert jer selv ofte i jeres virksomhed, når I planlægger en marketingstrategi.

I ønsker mere salg, og en forudsætning for mere salg er pudsigt nok flere kunder. Derfor har I anvendt flere forskellige strategier, som kold kanvas, hvor I ringer ud og prøver at fange kunden. Og I har forsøgt med annoncer i aviser, ugeblade og på nettet, tv-reklamer og meget mere. Det er hårdt arbejde og kræver en masse tid og ressourcer.

 

 

Vend spørgsmålet om

I stedet for at spørge, hvordan I når ud til potentielle kunder, har I så overvejet at vende spørgsmålet om og spørge ”Hvordan kommer potentielle kunder på bedste vis hen til os?”?

Måske? Måske ikke? Det har vi, og hvis du læser med her, vil vi komme med en begrundelse for, hvorfor I bør overveje det – og et forslag til, hvordan I kommer i gang med det ved hjælp af videoproduktion. I er sikkert stødt på begreberne push- og pull-marketing. I er måske bare ikke helt klar over, hvad de betyder? Det er to begreber, der er helt essentielle i forståelsen af markedsføring.

 

Push-marketing

Push-marketing er i traditionel forstand en form for strategi, hvor I som virksomhed skubber et produkt ud til potentielle kunder. Dvs. I er ude og prøve at fange kunden for at inkorporere et købsbehov i deres mindset. Det er en strategi, som sandsynligvis allerede er etableret i jeres virksomhed.

Push-marketing kan være kold kanvas opkald, hvor I ringer til kunden. Det kan være den reklame, der vises i biografen, inden filmen starter. Eller det kan være en annonce, der popper op i en artikel på nettet – bare for at nævne et par eksempler.

Her kan du læse mere om, hvad der karakteriserer push-marketing

 

push-marketing vs pull-marketing

Fordele og ulemper ved push-marketing

Der er som sådan ikke noget galt i at anvende push-marketing. Push-marketing er nemlig effektiv, når I skal gøre opmærksom på jeres virksomhed og/eller produkt, da strategien er god til at skabe synlighed.

I skal bare være opmærksomme på, at der har været et overbrug af den form for marketing. Kunderne er simpelthen ved at være mætte af at få smidt informationer og reklamer i hovedet på dem. Reklamerne kan nemlig opfattes som støj for kunden ved at forstyrre deres egentlige gøremål, og reklamen ender derfor ofte i stedet med at blive en irritationsfaktor for kunden. Og det er jo ikke jeres hensigt!

Men vidste I, at kunderne i dag i højere grad er blevet bedre til selv at søge efter informationer og opsøge produkter og ydelser? Hvis ikke, så ved I det nu, og den form for paradigmeskifte i kunders adfærd, kan I udnytte til jeres fordel.

“Stop interrupting what people are interested in and be what people are interested in”

– Craig Davis, tidligere Chief Creative Officer for J. Walter Thompson

Nu er det et godt tidspunkt at introducere pull-marketing. Netop som Craig Davis så fint formulerer, skal I blive det, som folk er interesserede i. Interesse er nemlig essensens i pull-marketing. I pull-marketing handler det om at få trukket kunden ind på jeres platform, og den måde I får trukket kunden ind, er via deres interesse. I bliver derfor nødt til at skabe nogle rammer, hvor kunden har rig mulighed for at opsøge jeres produkter og ydelser. Vigtigst af alt er, at I skaber indhold, der er interessant og relevant for modtageren.

Målrettet og interessant indhold = pull-marketing

Når I har bestemt jer for at konvertere til pull-marketing, skal I i gang med at skabe interessant indhold. Men hvad er interessant indhold? Her skal I overveje både, hvad det er for et budskab og hvilke informationer, I vil dele, som giver værdi til kunderne. Det er derfor en god idé at sætte jer ind i, hvem jeres kunder er.

Video virker

En god mulighed for at skabe godt og interessant indhold er video. Video har den fordel, at den skaber blikfang. Især bevægelsen er med til at fange den potentielle kundes øje. Og ligesom udtrykket ”Et billede siger mere end 1000 ord”, kan I bare gisne jer til, hvad video kan sige. Så når I har sat jer ind i, hvem jeres målgruppe er, er videoen en rigtig god måde at fastholde kunden lige præcis på jeres side. Flere bonusser er, at kunden er lettere tilbøjelig til at forstå et budskab, når han eller hun ser en video. 

SEO og Google Ads som hjælpemiddel

Men for at trække kunden ind på jeres side og fastholde dem med jeres interessante indhold i form af video, kræver det, at jeres side er synliggjort for kunden i hans eller hendes søgeresultater. I det kunden søger på et ord med udgangspunkt i deres interesse, men som også er relevant for jeres branche, kan jeres hjemmeside og videoer blive vist i Google ved hjælp af søgemaskineoptimering (SEO) og annoncer via Google Ads.

Ved at optimere indsatsen på SEO og Google Ads opnår I således større sandsynlighed for at blive vist øverst i Googles rangeringsliste og dermed større chance for at få kunderne til at klikke sig ind på netop jeres side og se jeres video.

Videoens alsidighed og mulige scenarier

En video kan udformes på adskillige måder, alt efter hvilket formål I tænker videoen skal have. Det kan eksempelvis være, at I har en virksomhed, der sælger byggematerialer, og at I har et mål om større salg. Men for at få større salg har I brug for flere kunder, der gør det selv.

Her kunne I vælge at lave en instruktionsfilm til ”DIY” – Do It Yourself. I vælger her eksempelvis et søgeord ”byggematerialer”, og når kunden søger på ordet i Google, bliver jeres side vist som søgeresultat for kunden. Idet kunden vælger at trykke på linket til jeres side, bliver han eller hun præsenteret for jeres video. I stedet for at trykke sig væk, er det sandsynligt, at I med jeres video fastholder kunden, fordi han eller hun finder jeres indhold interessant.

Det kunne også være, at kunden søger efter troværdige handelspartnere, og at I ønsker at skabe troværdighed. Her kunne I lave en testimonial film, hvor jeres kunder forklarer, hvordan det er at handle hos jer.

Eller mangler I de rigtige ansøgere til de job, I tilbyder? Så kunne det være, at I skulle lave en employer branding film, hvor I giver potentielle medarbejdere et indblik i, hvordan det er at arbejde i jeres virksomhed.

Det er altså kun fantasien, der sætter grænser for, hvad I kan lave med en video.

 

How to?

Men hvordan kommer jeg i gang med videoproduktion? Det er altid en mulighed, at I som virksomhed kan producere videoerne internt. Det kunne være, at I har en medarbejder, der er kæmpe filmentusiast og gerne vil stå for det!

Men hvis I ikke ved, hvordan I skal komme i gang, eller hvis I mangler tid og ressourcerne til at udføre jobbet, kan I få hjælp fra en ekstern partner.

SIGNAfilm har specialiseret sig i videoproduktion og storytelling og kan sørge for, at I får en skarp film målrettet jeres kunder – helt fra udviklingsfasen med idéer og storyboard til produktionsfasen med tilblivelsen af videoen. Og hvis I også mangler et ekstra sæt øjne på, hvordan I skal gøre brug af videoen efter produktionen – så kan vi også hjælpe med det.

Få gang i pull-marketing med video 1

“Tøv endelig ikke med at kontakte os til en uforpligtende snak om, hvordan jeres virksomhed kan sætte gang i pull-marketing med video.”

Fie Dierichen
Content Marketing Specialist
fie@signafilm.dk