Vælg en side

 I denne artikel får du 5 konkrete tips til, hvordan du kan SEO-optimere dine videoer.

Hvis du skal til at kaste dig ud i videomarkedsføring og have lavet din første video – eller hvis du allerede har en eller flere videoer liggende – har vi her samlet 5 SEO-tips til SEO-optimering af dine videoer.

Da flere og flere har video som deres foretrukne medie, er der nemlig gode muligheder for at tiltrække både nye følgere og varme leads herigennem. Men det kræver altså, at du sørger for, at dine videoer bliver fundet af de rette. Det kan du gøre ved at lægge en god SEO-indsats for dagen, når du uploader dine videoer. Det er uanset, om du bruger YouTube, Vimeo eller en helt tredje platform.

1. Find det rigtige søgeord

At finde de rette og relevante søgeord er en essentiel del af alt, der har med SEO-optimering at gøre. Og derfor naturligvis også, når det kommer til video. Hvis du generelt vil SEO-optimere de marketingindsatser, du laver online, kan du med fordel lave en søgeordsanalyse, da denne kan bruges både til hjemmeside, Google Ads, artikler og videoer. Men hvis en hel analyse er en lidt for stor mundfuld, kan du selvfølgelig nøjes med at fokusere på dit videoindhold.

Læs også vores guide: Strategiske keywords: Få succes med din SEO-strategi

Her anbefaler vi, at du afsætter lidt tid til at finde ud af, hvilke relevante søgeord andre bruger inden for det emne, din video omhandler. Det kan du f.eks. gøre ved at indtaste forskellige relevante ord i YouTubes eller Googles søgefelt for at se, hvilke forslag der kommer op. Har du adgang til Google Ads, anbefaler vi, at du bruger deres Keyword Planner til at finde de rette søgeord. Du kan også med fordel bruge værktøjet Morningscore, der gør det let og sjovt at arbejde med SEO-optimering. Det kan du læse mere om i vores artikel om det smarte alt-i-ét-SEO-værktøj.

5 SEO-tips til SEO-optimering af videoer 1

2. Inkluder dit søgeord i filnavnet

Selv om der ikke er hårde beviser på, at filnavnet direkte påvirker din hjemmesides SEO-værdi, skader det helt sikkert ikke at inkludere dit udvalgte fokussøgeord i filnavnet, når du uploader filen til din hjemmeside, på YouTube eller hvor den skal ind og arbejde for jeres virksomhed. I stedet for at uploade en video-fil, der hedder en masse tal som 56432899_2856_kampagne.MASTER_fil7, kan det bestemt godt give mening at investere et par sekunder på at ændre navnet til noget, der er relevant, og som inkluderer dit søgeord, inden du uploader videoen.

3. Brug dit søgeord aktivt i beskrivelsen af din video

Når du ved, hvilket søgeord, dine kunder eller følgere skal finde dig på, skal du sørge for at bruge det aktivt. Det betyder, at du skal inkludere det søgeord, du ønsker at blive fundet på, i de første 25 ord af din beskrivelse af filmen, så dine seere/følgere/potentielle kunder hurtigt og tydeligt får en fornemmelse af, hvad din video handler om, når de læser beskrivelsen. Når du har brugt søgeordet i starten, skal du gerne sørge for, at det går igen 3-4 gange i løbet af din beskrivelse, der som minimum skal have en længde på 250 ord.

OBS!

Vær opmærksom på, at teksten skal give mening og være relevant for læseren. Du må altså ikke bare plastre teksten til med søgeordet i håb om, at det giver en bedre effekt. Googles algoritme kan nemlig godt se, hvornår en tekst er relevant, og hvornår den blot prøver at ”snyde” sig til en god placering. Dette kaldes også for “keyword stuffing” og er blandt nogle af de største syndere i den store SEO-bibel.

Hold dog stadig fokus på, at det ikke skal være meningsdannende og heller ikke nødvendigvis 100 % sprogligt korrekt. Beskrivelserne skal være korte, og de skal indeholde de ønskede søgeord alt efter formålet og hensigten med dem.

4. Brug din video til at skabe trafik

Videomarkedsføring er et genialt værktøj til at skabe trafik til din hjemmeside. Sørg derfor altid for at inkludere et link i beskrivelsen af din video og sæt det gerne i toppen, så det er tydeligt for seeren. Dette kan være med til at øge klikraten til din hjemmeside. Hvis du bruger Vimeo og har et opgraderet abonnement, kan du også indsætte knapper og call-to-action direkte i slutningen af din video, så du kan bede seeren om at klikke videre til en bestemt side.

SEO-optimering | Betalt eller organisk trafik

5. Tags styrker din SEO-optimering

Det sidste element jeg vil fremhæve, når du uploader din video, er tags. Når du tilføjer en beskrivelse, kan du også tilføje tags til din video. Ved at bruge tags øger du dine chancer for at blive fundet af folk, der søger direkte i YouTube og Vimeo. Start med at bruge dit udvalgte søgeord som tag, og inkluder derefter andre relevante søgeord, der relaterer til samme emne.

Bonus tip!
Som et ekstra lille tip vil vi klart anbefale, at du bruger noget tid på at lære fra statistikkerne. Både Vimeo og YouTube har deres egne analyseværktøjer, der kan give dig værdifuld viden og tal om, hvordan dine videoer klarer sig. Brug disse indsigter til din fremtidige videomarkedsføringsindsats, så du løbende kan optimere og skabe de bedst mulige resultater med dine videoer.

Hvis du ønsker at blive endnu klogere på SEO-optimering af videoer, kan du læse med her.

Er du kun lige gået i gang med at overveje at bruge videomarkedsføring, men er lidt i tvivl om, hvordan du kommer i gang? Så bør du læse blogindlægget ”7 steps til at lægge en strategi for din videomarkedsføring”.

Ruth | SIGNAfilm

 

Sigrid Tanderup
Content marketing specialist
Mail: 
sigrid@signafilm.dk
Telefon: +45 22 59 06 15