Vælg en side

I SIGNA er vi glade for og stolte over at kunne fortælle, at vi er endnu engang støtter op om de danske ejerledere gennem erhvervsprisen Årets SMV. Som sølvpartner er vi med til at sætte fokus på ejerledere og ildsjæle i små og mellemstore virksomheder i Danmark. Dem vil vi gerne være med til at hylde for deres hårde og vigtige arbejde i og for det danske erhvervsliv.

Det er nu tredje gang vi er med, når Årets SMV afvikles, og hvor vi igennem en velgennemført seance skal finde 1 velfortjent vinder i hver af de tre kategorier: Direktør, Bestyrelse og ESG Frontrunner. Vi tøvede da heller ikke ét sekund, da vi blev spurgt, om vi igen ville være med til at hylde de hårdtarbejdende ejerledere og ildsjæle endnu en gang.

Som en del af SMV-segmentet kender vi nemlig alt for godt til de mange udfordringer og de mange timer, der ligger bag dét at stifte, drifte og udvikle en virksomhed. Man skal konstant være forandringsparat, turde tage chancer, turde række ud og have is i maven. Nogle gange kan det føles som at være tvangsindlagt på den vildeste, emotionelle rutsjebanetur efter man har spist den største vaffel i isboden. 

MidBanner - Se vores 16 filmtyper

SMV’erne kæmper med usikkerhed i mange markeder

I 2023 har usikkerheden med krigen i Ukraine og urolighederne i Mellemøsten endnu engang gjort livet surt for nogle af landets SMV’er. Tilbageholdenhed og i visse tilfælde en afventende attitude gør det besværligt at aflæse markedskonjunkturerne. 

I den danske detailbranche er eftervirkningerne efter corona, digitalisering og deraf forandrede indkøbsvaner med til store udfordringer. Har man ikke været taget del i digitaliseringen og har fået omlagt sit forretningsgrundlag, så er det for mange svært lige nu.

For de fleste SMV’er kommer drømmen om selvstændighed og muligheden for at skabe sit eget med en bagside. For selvom vi har fået coronaen på afstand og beskæftigelsen fortsat er høj, så er renterne og inflationen høje. Det får fortsat mange erhvervsdrivende til at dreje nøglen om. Kampen er hård, men SMV’erne kæmper videre – og det skal de have et velfortjent skulderklap for!

Bæredygtighedsagenda har nu efterhånden fået sit tag i de fleste danske virksomheder. ESG-rapportering og lignende tiltag kommer til at ramme hårdt, for dem som ikke har været på forkant. Dem som har haft en stærk og visionær bestyrelse, der har kunnet rådgive og guide en travl ejerleder. I turbulente tider er bestyrelsen et vigtigt fyrtårn i retningen mod bedre tider. 

ESG - Bæredygtighed og de tre bundlinjer - people+planet+profit

 

Vi forstår SMV’ernes udfordringer, fordi vi selv er gået fra optimistisk startup til voksende virksomhed med vækstpotentiale. Men selv i de (heldigvis lange) perioder, hvor verdenssituationen er lidt mere stabil, fortjener personerne i de danske SMV’er at blive hyldet for deres store indsats i og for det danske erhvervsliv. Derfor bakker vi op omkring initiativet, som Asnet Board har sat i verden.

Du skal have film til brug i hele kunderejsen

SMV’erne og deres ejerledere fortjener at blive hyldet

Som historiefortællere synes vi i SIGNA, at det er på høje tid, at personerne i de mange små og mellemstore virksomheder får lidt opmærksomhed. At nogen fortæller deres historier, selv om de ikke har fået en Gazelle-pris for tredje år i træk. For selv om man er en lille eller mellemstor fisk i et stort hav, er man bestemt ikke uden betydning. De små og mellemstore virksomheder i Danmark beskæftiger nemlig over 90 % af de privatansatte, og på den måde bidrager de med en ret stor del af den samfundsøkonomiske lagkage. SMV’erne er livsnerven og den er fyldt med ildsjæle, der hver eneste dag knokler for at skabe en spændende fremtid for deres ansatte.

Vi er heldigvis ikke de eneste, der kan se ideen i at støtte initiativet. Derfor er det dejligt at se, at der i 2024 udgaven er kommet endnu flere partnere med i kredsen omkring ejerlederne. Med dealmaster M&A, retur, Kollab, Vallified, EIFO/Vækstfonden og EcoOnline som Guldpartnere og Jyske Bank, Dansk Ejerkapital, KPMG og DAHL Advokatpartnerfirma som Premium Partnere er vi som sølvpartner kommet i fornemt selskab, hvis vi selv skal sige det.

SIGNAfilm er leverandør af film til de fleste industrier

Årets SMV - Som partner støtter SIGNAfilm ejerledere og ildsjæle i danske SMV'er

Årets SMV er noget helt særligt

Årets SMV adskiller sig fra andre prisuddelinger og kåringer i det danske erhvervsliv. De tre priser gives nemlig fra og til personer eller teams frem for, at det er virksomhederne som en helhed, der vinder. På den måde giver Årets SMV ”magten” såvel som hædren til folket, og uanset uddannelse, anciennitet eller jobtitel kan man indstille kandidater til de tre forskellige priser. Afstemningen om de endelige vindere i kategorierne foregår også online, hvor alle kan stemme på sin favorit. Der er dog nedsat en jury, der skal sikre, at det ikke bare er virksomheden med fleste medarbejdere (og dermed flest mulige stemmer), der vinder.

De tre priser er meget forskellige og henvender sig til forskellige led og arbejdsområder i SMV’erne. Den ene hylder nemlig en ”ESG Frontrunner”, en anden det understøttende og værdiskabende bestyrelsesarbejde, og en tredje en direktion eller leder, der gør en forskel for sine medarbejdere.

Kåringen løber af stablen den 31. marts, hvor SIGNA selvfølgelig vil være med hele dagen for at fortælle SMV’ernes gode historier.

Vi håber, du også vil være med til at hylde de mange ildsjæle i danske SMV’er!

Læs mere om Årets SMV her og følg med på de sociale medier, hvor de løbende lægger nyheder op.

Jan Tanderup | SIGNAfilm

Kontakt mig for at høre mere om, hvordan vi fortæller SMV’ernes gode historier.

Jan Tanderup Petersen
CEO/Partner
Mail: jan@signafilm.dk
Telefon: +45 86 12 47 00