Vælg en side

 I SIGNA er vi glade for og stolte over at kunne fortælle, at vi er endnu engang støtter op omkring erhvervsprisen Årets SMV. Som sølvpartner er vi med til at sætte fokus på ildsjælene i de små og mellemstore virksomheder i Danmark – dem vil vi nemlig gerne være med til at hylde for deres hårde og vigtige arbejde i og for det danske erhvervsliv.

Sidste år var vi med, da Årets SMV for første gang blev afviklet, og hvor vi fandt 3 velfortjente vindere i hver af de tre kategorier: Direktør, Bestyrelse og ESG Frontrunner. Og vi tøvede ikke ét sekund, da vi blev spurgt, om vi ville være med til at hylde de hårdtarbejdende ildsjæle endnu en gang.

Som en del af SMV-segmentet kender vi nemlig alt for godt til de mange udfordringer og de mange timer, der ligger bag dét at stifte, drifte og udvikle en virksomhed. Man skal konstant være forandringsparat, turde tage chancer, turde række ud og have is i maven. Nogle gange kan det føles som at være tvangsindlagt på den vildeste, emotionelle rutsjebanetur efter man har spist den største vaffel i isboden.

SMV’erne kæmper med coronagæld og inflation

Ovenstående udfordringer kan man så lige gange med en valgfri faktor, når en verdensomspændende pandemi spænder ben for forsyningskæder, sender folk i isolation og tvinger virksomheder til at holde lukket. Og nå ja, tvinger nogen til at aflyse filmoptagelser af ren forfængelighed, fordi ”coronafrisuren” er så kikset efter mere end 4 måneder med lukkede frisører, at den under ingen omstændigheder skal foreviges (ja, det var blandt andet et af de scenarier, vi oplevede). Ak!

I dag er billedet lidt anderledes: vi har fået coronaen lidt på afstand, beskæftigelsen er høj og det går godt for mange virksomheder. Til gengæld er inflationen høj, og mange erhvervsdrivende har desværre været nødt til at dreje nøglen om – enten på grund af stigende udgifter, coronagæld eller en blanding af de to. Kampen er hård, men SMV’erne kæmper videre – og det skal de have et velfortjent skulderklap for!

SMV'erne havde hårde kår under corona

 

Vi forstår altså om nogen SMV’ernes udfordringer, fordi vi selv er gået fra optimistisk startup til voksende virksomhed med vækstpotentiale. Men selv i de (heldigvis lange) perioder, hvor verdenssituationen er lidt mere stabil, fortjener personerne i de danske SMV’er at blive hyldet for deres store indsats i og for det danske erhvervsliv. Derfor bakker vi op omkring initiativet, som Asnet Board har sat i verden.

SMV’erne fortjener også at blive hyldet

Som historiefortællere synes vi i SIGNA, at det er på høje tid, at personerne i de mange små og mellemstore virksomheder også får lidt opmærksomhed. At nogen også fortæller deres historier, selv om de ikke har fået en Gazelle-pris for tredje år i træk. For selv om man er en lille eller mellemstor fisk i et stort hav, er man bestemt ikke uden betydning. De små og mellemstore virksomheder i Danmark beskæftiger nemlig over 90 % af de privatansatte, og på den måde bidrager de altså med en ret stor del af den samfundsøkonomiske lagkage.

Vi er heldigvis ikke de eneste, der kan se ideen i at støtte initiativet. Med Vækstfonden og EcoOnline som Guldpartnere og Jyske Bank, Dansk Ejerkapital, KPMG og DAHL Advokatpartnerfirma som Premium Partnere er vi nemlig kommet i fornemt selskab, hvis vi selv skal sige det.

SMV'er er en vigtig del af samfundsøkonomien

Årets SMV er noget helt særligt

Årets SMV adskiller sig da også fra andre prisuddelinger og kåringer i det danske erhvervsliv. De tre priser gives nemlig fra og til personer eller teams frem for, at det er virksomhederne som en helhed, der vinder. På den måde giver Årets SMV ”magten” såvel som hædren til folket, og uanset uddannelse, anciennitet eller jobtitel kan man indstille kandidater til de tre forskellige priser. Afstemningen om de endelige vindere i kategorierne foregår også online, hvor alle kan stemme på sin favorit. Der er dog nedsat en jury, der skal sikre, at det ikke bare er virksomheden med fleste medarbejdere (og dermed flest mulige stemmer), der vinder.

De tre priser er meget forskellige og henvender sig til forskellige led og arbejdsområder i SMV’erne. Den ene hylder nemlig en ”ESG Frontrunner”, en anden det understøttende og værdiskabende bestyrelsesarbejde, og en tredje en direktion eller leder, der gør en forskel for sine medarbejdere.

Kåringen løber af stablen den 31. marts, hvor SIGNA selvfølgelig vil være med hele dagen for at fortælle SMV’ernes gode historier.

Vi håber, du også vil være med til at hylde de mange ildsjæle i danske SMV’er!

Læs mere om Årets SMV her og følg med på de sociale medier, hvor de løbende lægger nyheder op.

SIGNA er stolt partner til Årets SMV 1

Kontakt mig for at høre mere om, hvordan vi fortæller SMV’ernes gode historier.

Fie Dierichen
Content Marketing Specialist
Mail: fie@signafilm.dk
Telefon: +22 59 03 20