Vælg en side

Hmm … Intern kommunikation?

Grubler du også over, hvordan du gennem intern kommunikation skal få budskaber, retningslinjer eller strategier kommunikeret klart ud til din organisation? Gennem employer branding, employee advocacy og storytelling kan du nå dit mål!

Måske er du i tvivl, om budskabet høres, når dine medarbejdere skal læse og forstå det. Måske er budskabet lidt for langt og upræcist, og du føler ikke, at der er en kollektiv forståelse og ensformighed i dét, som ender med at blive budskabet, når medarbejderne fortæller det videre til kunden?

Så hvordan tager du hånd om det på bedste vis, så dine medarbejdere er på samme hold, og budskabet bliver det samme, ligegyldigt hvem der fortæller det?

Reklamefilm med journalistik

Visuel storytelling styrker dit brand
Med video bliver dit budskab skarpt og præcist. Den visuelle præsentation er grobund for at fange medarbejdernes fulde opmærksomhed, og kombineret med det præcise budskab, ja så er du sikker på, at der ikke sidder nogle tilbage, som ikke har læst eller forstået budskabet. Du kender det sikkert fra dig selv. Hvis du skal vælge mellem en strategi præsenteret på 20 siders skrift, eller en præsentationsvideo på et par minutter, ja så vælger de fleste nok videoen. Og det er der en særlig grund til.

Video har den egenskab at kunne fastholde opmærksomheden hos modtageren. De visuelle effekter øger forståelsen for budskabet og er 80% mere effektive end trykt materiale. Derudover sikrer videoer det ensartede budskab på tværs af din organisation. Men de kan også mere end det. Du kan anvende video til intern træning i form af digitale visuelle merchandise manualer, produktpræsentationer, eller træning omkring virksomheden og retningslinjerne.

Du kan f.eks. lave et on-boarding forløb til nye medarbejdere med en videoserie, der tager dem igennem alt, hvad de behøver at vide om virksomheden og dit produkt eller service. På den måde sparer du både tid og skaber et ensartet budskab til alle ved at fjerne den unødige information, som kan forvrænge budskabet.

Med video kan du altså skære ind til benet, og skabe klar og gennemsigtig intern kommunikation.

Storytelling | SIGNAfilm

Video kan føre til employee advocacy

Hvis dine medarbejdere forstår din strategi og dit budskab, er der ingen grund til ikke at udnytte det. Mange virksomheder har et uforløst potentiale, idet de glemmer, at præsentationen af budskabet internt er lige så vigtigt, som det de fremviser overfor kunden. Hvis dine medarbejdere forstår budskabet og finder det relevant og delbart, så kan de blive ambassadører for virksomheden, også kaldet employee advocacy, ved at omtale og dele virksomhedens budskab i sin omgangskreds.

Hvis medarbejderen igennem din interne træningsvideo har fået en klar forståelse af virksomhedens budskab, kan det øge loyalitetsforholdet imellem virksomhed og medarbejder, idet medarbejderen vil finde det relevant at dele budskabet. Medarbejderindsatsen som ambassadør vil med sandsynlighed også stige, da den ansatte vil føle sig mere sikker i, hvad din virksomhed står for.

At medarbejderen bliver et aktiv for din markedsføring, er en uvurderlig gode, idet kunden typisk vil have større tiltro til din virksomhed, hvis budskabet kommer fra en person, som kunden mener er troværdig. Forestil dig i hvilke dimensioner medarbejderens omtale kan række, hvis videomaterialet deles og omtales online?

Bliv klogere på employee advocacy her, hvor du får opskriften på online succes

Employer branding - vis de glade medarbejdere

Prikken over i’et: Employer Branding

Ikke nok med, at den gode video-fortælling kan styrke dine nuværende medarbejders lyst til at dele virksomhedens budskab og engagere sig i at omtale arbejdspladsen. Det kan også lede til rekruttering af nye relevante medarbejdere, der kan tilføre din virksomhed endnu mere værdi.

Med video er vejen til en unik position som en attraktiv arbejdsplads kortere, fordi du med dit skarpe budskab kan fortælle om, forklare og vise din virksomheds kerneværdier og arbejdsgang. Budskabet fortalt gennem video er både fængende, men også troværdigt, fordi det kommer fra din virksomhed selv. Produktet bliver din unikke arbejdsplads, og din employer branding film kan præsentere den på bedste vis. Hvem ved, måske tiltrækker du de bedste medarbejdere, fordi du er skarp i dit budskab og er den bedste til visuel storytelling?

Her kan du læse mere om, hvilke positive effekter employer branding kan have på din virksomhed.

Brug video til intern kommunikation
Konklusion

Først og fremmest må du overveje at anvende video til den interne kommunikation for at klargøre dit budskab på tværs af organisationen. Dertil følger alle de øvrige goder ved den visuelle storytelling – eksempelvis employee advocacy og employer branding. Kort sagt – du kan styrke dit employer brand ved at tage teten og fortælle de gode historier fra din organisation. Læs mere om korte medarbejderfilm

Hvis videoen produceres, så den kan anvendes på tværs af intern og ekstern kommunikation, så har du grundlaget for et stort markedsføringspotentiale med en lang digital holdbarhed. Videoer florerer i newsfeeds i væsentligt længere tid end tekstopdateringer og billeder, så hvorfor ikke starte i dag?

Der findes mange forskellige typer af video. Læs med her, hvilken type film du kan vælge til lige netop din virksomhed.

Ruth | SIGNAfilm

 

Fie  Dierichen
Content marketing specialist
Mail:
fie@signafilm.dk
Telefon: +45 22 59 03 20