Vælg en side

De laver muligvis kiksede reklamer, men én ting har Stofa da ret i: Marketing, det er mange ting.

Marketing dækker i dag over uendeligt mange begreber, der hele tiden er under udvikling. To af dem er ’video marketing’ og ’content marketing’ – to begreber, der er blevet brugt i flæng de seneste år. Fordi de er vigtige, begge to. Men hvad er egentlig forskellen på video marketing og content marketing, og hvor overlapper de hinanden?

Det kigger vi nærmere på i dette indlæg.

Hvad er content marketing?

Content marketing er en marketingdisciplin, der bygger på videndeling og værdiskabelse for målgruppen/kunderne. Det betyder, at i content marketing taler du som virksomhed ikke om dig selv – i stedet har du fokus på din målgruppe og deres problemer og behov. Med content marketing markedsfører du dig ved at skabe og dele relevant og informerende indhold (content), som er til direkte gavn for din målgruppe. Det handler altså om dem, ikke dig.

Vil du vide mere om content marketing, anbefaler vi, at du læser vores guide ’Hvad er content marketing’ eller kigger nærmere på definitionen fra ContentMarketing.dk.

Skab synlighed gennem content marketing

Hvad er video marketing?

Som navnet indikerer, er video marketing en form for markedsføring, hvor video er det bærende element. Der er egentlig ikke så meget raketvidenskab i det. I video marketing bruger du video i stedet for (eller som supplement til) tekst og stillbilleder til at fortælle og promovere dit budskab.

Video content

I bund og grund er video bare et format, det er en type af content. Direkte oversat betyder content jo ’indhold’, og en video er en type indhold – det er måden eller mediet, du bruger til at formidle dit indhold. Derfor har du sikkert før hørt begrebet ’video content’.

Video content dækker over al indhold, der distribueres gennem en video. Video content marketing kan bruges på mange forskellige platforme og i mange forskellige sammenhænge. Læs mere om, hvornår du kan bruge video her.

Hvad er så forskellen?

Det korte svar er, at der ikke er nogen forskel, fordi video og content marketing ikke direkte kan sammenlignes. Video marketing er en gren af content marketing, hvor video er det bærende element. Ja, det kan være lidt forvirrende, men sådan er det desværre med de mange fancy marketingbegreber. Content marketing hænger tæt sammen med inbound marketing, der begge dækker over en tilgang til arbejdet med marketing, kunderejser og lead generering. Og herunder ligger video marketing så som et fantastisk værktøj, der de seneste år har vist stærke resultater.

Du kan arbejde strategisk med både content og video marketing, men typisk vil din video strategi være en del af din overordnede content marketing strategi.

Storytelling og video - a match made in heaven

Hvornår skal du så bruge video?

Det korte svar – og det svar mange sikkert forventer i dag – er: Så ofte du kan. Video content egner sig til mange forskellige situationer, så den vigtigste overvejelse for dig er sandsynligvis: Hvor ofte har du tid og ressourcer til at lave video?

Det kan være omfattende at producere videoindhold, alt efter hvilken sammenhæng videoen skal bruges i. Derfor er svaret også afhængig af dine ressourcer. Men min opfordring er, at du bruger video så ofte du har mulighed for det. Der er ingen tvivl om, at video er et fantastisk værktøj i din content marketing strategi, men der skal selvfølgelig være en vis kvalitet i det, du laver. 

Bliv inspireret i vores artikel om, hvordan du kommer i gang med videomarketing

 

Her er nogle eksempler på, hvor du kan bruge video:

  • Som organisk opslag på de sociale medier – Video egner sig godt til både LinkedIn, Facebook og Instagram (og naturligvis YouTube), og her behøver du ikke levere en dyr og perfekt video hver gang. Sørg for, at videoen er kort og catchy og har det rette format til det enkelte medie. Se om SoMe film her.

(Pst! Du kan både bruge video til din virksomheds content, men du kan også med fordel bruge det til dine egne opslag f.eks. på LinkedIn)

  • Til annoncering på de sociale medier – Også i annoncer gør video det godt. Her gælder de samme ting som ovenfor, men her vil jeg dog anbefale, at du tager dig tiden til at lave en god video, der passer godt til budskabet og formålet i din annonce. Se vores artikel om forskelige formater og længde på video.
  • Til kundecases – Lad kunderne fortælle om deres erfaringer med din virksomhed på video. Det kan give mere pondus og troværdighed, hvis kundernes udtales serveres på denne måde. Og så kan du bruge videoerne både på din hjemmeside og som content på de sociale medier, i e-mails osv. Læs om mulighederne med testimonials/kundecases.
  • Som del af dine blogs – Bryd dine blogindlæg op med korte videoer, der forklarer et emne eller begreb fra det, du skriver om. Videoerne kan være en god måde at bevare læserens opmærksomhed, og det kan være rart som læser, at indholdet varierer i form.

Nogle blogindlæg skriver vi også for SEO, og derfor bør du ikke helt erstatte teksten med video, men bruge det som supplement.

Her er nogle eksempler på, hvad du kan bruge video til:

  • Kendskab og blikfang – Du kan bruge video til at skabe kendskab til din virksomhed. Med korte og fængende videoer kan du skabe blikfang og give din målgruppe den hurtige, men autentiske introduktion til din virksomhed.
  • Videndeling og information – Video egner sig godt som en informationskanal, hvor du kan dele alle former for viden. Det kan både være korte beskeder til din målgruppe, som f.eks. at de kan finde dig på denne messe i næste måned. Det kan være lidt længere vidensdelende videoer, hvor du på et par minutter serverer noget relevant viden, f.eks. ’Hvad er video marketing’, for din målgruppe. Og endelig kan video også bruges i undervisningssammenhænge, f.eks. til webinarer.

Konklusionen er altså, at video er type af content, og video og content marketing derfor er to begreber, der bruges i sammenhæng med hinanden. Du kan med fordel bruge video content i alle led af din kunderejse og dine marketingindsatser.

Video marketing vs. content marketing – hvad er forskellen? 1

Har du spørgsmål til indlægget eller til video og content marketing generelt, er du velkommen til at tage fat i mig.

 

Fie Dierichen
Content Marketing Specialist
Mail: fie@signafilm.dk
Telefon: +22 59 03 20