Vælg en side

I en kameraoptagelse er det vigtigt af vise gennemslagskraft. For når man står foran et kamera, vil man gerne gøre det godt. I denne lille intro til medietræning kan du blive klogere på, hvordan dit kropssprog påvirker din autencitet og troværdighed.

Det er de færreste, der er vant til at blive interviewet eller skulle performe foran et kamera. Det er i hvert fald, hvad vi oplever med mange af vores kunder, når de skal medvirke i en film. Derfor kan det for mange også være en udfordring at stå foran et kamera – og en endnu større udfordring at få gennemslagskraft foran et kamera.

I bund og grund handler det “bare” om at slappe af og være sig selv. Nemt, ikke? Ikke helt. Derfor har vi samlet en række konkrete tips fra retoriker, Lene Kleinschmidt, fra Dansk Scenekunst Skole. Lene Kleinschmidt er en af landets bedste til medietræning og har hjulpet skuespillere, studieværter, politikere, erhvervsfolk og mange andre med at få gennemslagskraft foran et kamera eller på en scene. Få hendes bedste tips til medietræning og bliv klar til at stå foran et kamera.

Indhold

Brug hænderne og skab dynamik i dit sprog
Grounding – Stå ordentligt på dine fødder
Husk at ånde ud
Et godt interview og en god performance skaber troværdighed og gennemslagskraft

 

Få svar i vores FAQ

 

Brug hænderne og skab dynamik i dit sprog

Dine hænder kan give dynamik til dit sprog og dit kropssprog, og det giver et mere naturligt og levende udtryk. Lad ikke dine hænder hænge slapt ned – det giver et svagt udtryk. Se hvorfor og hvordan du gennem medietræning skal lære at bruge hænderne i videoen for at vise mere gennemslagskraft.

 

Grounding – Stå ordentligt på dine fødder

I medietræning bruges udtrykket “grounding” meget. For at få gennemslagskraft og udvise autencitet er grounding er utroligt vigtigt, når du skal stå foran et kamera i videoen. Basalt set gælder det om at stå ordentligt på dine føder.

 

Træk vejret -og HUSK at ånde ud

At stå foran et kamera kan være angstprovokerende, men husk at trække vejret! Hvis du ikke har luft, virker du nervøs og det påvirker din tale og påvirker din autencitet negativt. Se i videoen om medietræning, hvad din ind- og udånding gør for dig, når du skal lave et video interview og stå foran et kamera.

 

Et godt interview og en god performance skaber troværdighed og gennemslagskraft

Vi ved godt, at du nok ikke er skuespiller. Og gudskelov for det! Når du skal interviewes og stå foran et kamera, handler det nemlig ikke om godt skuespil. Det handler om at være naturlig og troværdig. Kan du virke professionel på en naturlig måde, skaber det langt mere autenticitet og troværdighed hos seerne, end skuespil gør. Selvfølgelig hjælper det altid at virke selvsikker og afslappet, så folk kan mærke, at du ved, hvad du snakker om. Derfor er Lenes medietræningstips netop brugbare og værd at huske på, hvis du vil have gennemslagskraft foran et kamera. 

En anden ting, du kan gøre for at hjælpe dig selv, er at forberede, hvad du vil sige. Overvej dine ord, så dit budskab bliver skarpt og præcist. Men undgå at binde dig til en nedskrevet tale, for så risikerer du bare at blive nervøs for at glemme et ord.

 

Få gennemslagskraft foran et kamera

For at vende tilbage til, hvad jeg skrev i starten, så handler det i bund og grund mest om at slappe af og være dig selv. Så får du den rigtige gennemslagskraft foran et kamera og skaber troværdighed hos dine seere. Derfor er det vigtigste ikke nødvendigvis, at du siger dine sætninger 100% som du har planlagt det. Det vigtigste er, at du hviler i dig selv, så du fremstår troværdig og afslappet.

Nu er du klar til at blive optaget til din næste film. Se på vores forskellige filmtyper og vælg den som passer bedst til dit projekt.

 

MidBanner - Se vores 16 filmtyper
Ruth | SIGNAfilm

 

Sigrid Tanderup
Content marketing specialist
Mail: 
sigrid@signafilm.dk
Telefon: +45 22 59 06 15