Vælg en side

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at video content og videomarkedsføring er et af de områder, der ligger os meget nært her hos SIGNAfilm. Så når video content bliver spået som værende en af de største online marketingtrends i 2018, klapper vi ivrigt i hænderne.

I blogindlægget ”De 10 største marketingtrends i 2018” beskrev vi, at videomarkedsføring er en af de trends, der er forudset til at have størst indflydelse i år 2018. Men hvad er det egentlig, der gør, at online video og videomarkedsføring er blevet så stort? Og præcis hvor stort er videomarkedsføring i 2018?

Det er nogle af de ting, vi tager et nærmere kig på i dette blogindlæg. Men først: lad os få afklaret et vigtigt spørgsmål, nemlig hvad er videomarkedsføring?

Indhold

Hvad er videomarkedsføring?
Video content har en overbevisende kraft
Videomarkedsføring skaber resultater
Videomarkedsføring og de sociale medier
Kom i gang med videomarkedsføring nu

 

 

Hvad er videomarkedsføring?

Simpelt sagt er videomarkedsføring brugen af video til at promovere eller markedsføre dit produkt, din service eller dit brand. Film og video content er efterhånden blevet brugt til at fortælle historier og dele budskaber i mange år. Vi kender det fra spillefilm og fra traditionelle tv-reklamer. Men i dag bliver video content brugt til mere eller mindre alt. De bliver brugt til at profilere din virksomhed, til at forklare, hvordan et produkt virker, til at snakke med nogen på den anden side af kloden, til jobsamtaler osv. Video er en essentiel del af, hvordan vi mennesker lever. Der er faktisk ingen grænser for, hvordan du kan bruge video i dag.

Og dog. For når vi snakker om videomarkedsføring, er det essentielt at huske det strategiske aspekt. Online marketing er en kompleks verden med uendelige muligheder. Og vælger du ikke de muligheder, der er rigtige for dig og din virksomhed, så kan der altså være langt mellem snapsene.

video content skaber resultater

 

Video content har en overbevisende kraft

Hvis et billede siger mere end tusind ord, hvor meget siger en video så?

Det fantastiske ved video content er, at de taler til vores sanser og følelser på en måde, som tekst ikke formår. Farverne, bevægelserne, lydene. Det er alt sammen med til at stimulere vores hjerne, så vi forstår og husker et budskab bedre. Og det er én af forklaringerne på, at video content er blevet så populært. En anden forklaring er, at de er, jeg ved ikke hvor mange gange, nemmere at kaste sig over end en tekst. I en video kan du få den samme mængde information på 30 sekunder, som du kan på en halv A4 side, helt uden at anstrenge dig. Det er da ret tiltalende, ikke?

Med disse forklaringer kan man næsten ikke andet end at forstå, at videomarkedsføring vokser og vokser. Vi har kigget på Wyzowls fjerde årlige State of Video Marketing Survey og samlet nogle af tallene i en film. Og vi kan godt afsløre, at det ser godt ud, hvis du ligesom os er faldet for videomarkedsføring. Se hvorfor i filmen.

Videomarkedsføring skaber resultater

Mange fokuserer på, at deres videoer skal have så mange visninger som muligt, og det er da også én side af medaljen. Men én ting er at få mange visninger, en anden ting er at se konkrete og målbare resultater. Og så er spørgsmålet: Kan video content også give dig dette?

Og svaret er ja.

Video content vil fortsat spille en vigtig rolle i alle dele af dine kunders rejse – fra første gang de lærer om dit produkt, til de beslutter at lægge det i kurven. For eksempel viser Wyzowls survey blandt andet, at video content er med til at øge sessionsvarigheden på din virksomheds hjemmeside. Og det er fordi, de giver noget levende indhold, som de besøgende finder nemt og interessant at se, og derfor tager de sig tiden til at høre, hvad du har at sige. Det ville de måske ikke gøre, hvis de skulle læse flere siders tekst.

Se hvilke andre resultater du kan skabe med videomarkedsføring i videoen herunder.

Videomarkedsføring og de sociale medier

Mange B2C virksomheder har længe brugt sociale medier som en vigtig del af deres marketingstrategi. Og nu begynder flere og flere B2B virksomheder at hoppe med på denne vogn og inkorporere sociale medier i deres content marketing. På trods af manges fordomme er og bliver de sociale medier et godt redskab til at skabe kendskab til ens brand og produkter og til at dele de gode historier.

Alle formater af indhold på de sociale medier er steget de sidste år, men intet format er steget så meget som video. Folk elsker at se video content på de sociale medier. Og så er det lige meget, om du er en B2C kunde, eller du er en B2B kunde, der bruger Facebook i din fritid.

I denne video afslører vi nogle ret tiltalende tal for præcis hvor godt, videomarkedsføring og de sociale medier går i spænd.

Kom i gang med videomarkedsføring nu

Vi ved godt, at mange har en ide om, at det er utrolig svært at lave videomarkedsføring. Derfor har jeg samlet fire klassiske undskyldninger for, hvorfor mange endnu ikke er i fuld sving med at lave video content. Vi løfter også sløret for, hvorfor de IKKE er gode undskyldninger. Måske du genkender nogen af dem?

Undskyldning #1: Det er tidskrævende

Det tager aaalt for lang tid at lave en video. Det har vi slet ikke tid til, vi har alt for mange andre ting at se til. Ja, sådan lyder forklaringen ofte, og ikke kun når det kommer til at få lavet film. Tid er den gode gamle undskyldning for stort set alt, vi kan komme i tanker om. Og ja, vi bruger den da også selv. Når det er sagt, så kan det faktisk gå overraskende hurtigt at få lavet en film. Så længe du har nogenlunde styr på, hvad du gerne vil fortælle med din film.

Undskyldning #2: Det er dyrt

Dette er muligvis den mest gængse undskyldning. Og ja, det kan måske godt lyde som en dyr affære, men det er det i virkeligheden ikke. Alt er selvfølgelig relativt, og hvis du er en iværksættervirksomhed, der kun lige kan udbetale løn, så er det måske dyrt. Hvis ikke, tror jeg godt, at du kan lægge denne undskyldning på hylden. Jeg ved tilfældigvis, at du for eksempel kan få lavet en produktfilm eller en profilfilm, der fortæller din virksomheds historie for under 15.000 kr. Taget effekten af video i betragtning, er det da ret billigt.

Undskyldning #3: Det kræver høj kreativitet

Mange tror, at når de skal lave video content, skal de have gang i den helt store brainstorm-session og vride hjernen for kreative illustrationer og metaforer. Men det er faktisk ikke et spørgsmål om at opfinde den dybe tallerken. Det er blot et spørgsmål om at komme frem til, hvad det er for et budskab, du ønsker at få frem i filmen. Hvad er essensen af den historie, du gerne vil fortælle, og hvordan skal den fortælles, så du fanger din målgruppe?

Undskyldning #4: Det kræver dyrt og specielt teknisk udstyr

Der er selvfølgelig forskel på, hvilken type film, du skal have lavet. MEN… at lave en simpel film til f.eks. de sociale medier kræver ikke ret meget mere end en iPhone i dag. Og hvis du gerne vil have lavet professionelle film, kan du altid få hjælp fra en filmproducent, der har al udstyret og knowhow i forvejen.

Er du ved at være overbevist om, at videomarkedsføring også er noget for dig, men ved du stadig ikke helt, hvordan du skal komme i gang? Så kan en start være at læse vores blogindlæg: 7 steps til at lægge en strategi for din videomarkedsføring.

Ruth | SIGNAfilm

 

Fie  Dierichen
Content marketing specialist
Mail:
fie@signafilm.dk
Telefon: +45 22 59 03 20