Vælg en side

Du kender dem fra naturprogrammer, hvor du ser planter skyde op af jorden og stjerner fare hen over himlen i en rasende fart.

Timelapse film har en dragende effekt på os, og det kan du udnytte som virksomhed, hvis du har en længerevarende proces, som du gerne vil vise frem på kort tid.

Det kunne være et byggeprojekt, der strækker sig over halvandet år, men som du med en timelapse film kan vise frem på halvandet minut.

I dette blogindlæg får du svar på spørgsmål som:

 

  • Hvorfor skal du bruge timelapse film?
  • Kan jeg lave min egen timelapse film?
  • Hvordan kan en timelapse film se ud? (4 eksempler på timelapse film)

Hvorfor skal du bruge timelapse film?

Generelt kan man sige, at du skal bruge timelapse film, fordi de med deres høje tempo skaber en wow-effekt, der gør, at seerne bliver hængende.

Hvis du samtidig inkorporerer droneoptagelser af det færdige projekt i filmen, kan du være sikker på, at den bliver et hit hos din målgruppe.

Men lad os være ærlige: timelapse film er ikke nødvendigvis for alle.

De er nemlig mest relevante for dig, der gerne vil

Du kan få mere inspiration til, hvad timelapse film kan bruges til, i filmen herunder:

Kan jeg lave min egen timelapse film?

Til spørgsmålet om, hvorvidt man kan lave sin egen timelapse film, plejer vi at svare: Ja, det kan du godt, men det er besværligt. 

Du kan for eksempel opsætte et almindeligt GoPro kamera og på den måde få lavet nogle fornuftige optagelser, som du senere kan redigere om til en timelapse film. 

Den tilgang har vi selv forsøgt os med hos SIGNAfilm. Vi fandt dog ret hurtigt ud af, at ulempen ved at bruge GoPro er, at 

  1. Det kun kan holde strøm over en kort periode
  2. Det ikke sidder ordentligt fast, hvis du skal optage over lang tid
  3. Man hele tiden skal holde øje med, om det optager
  4. Kvaliteten er svingende

Så selvom et GoPro kan være ganske udmærket til små hobbyprojekter, bliver resultatet langt bedre, hvis du har et kamera, der er specialiseret til formålet.

Hos SIGNAfilm bruger vi for eksempel et kamera, der er drevet af solceller, for på den måde er vi fri for, at der skal være strømforsyning til rådighed.

Samtidig overføres vores optagelser automatisk til vores servere via 4G, hvilket sikrer, at filmen altid er sikkerhedskopieret. På den måde kan vi også give kunder mulighed for at følge med i optagelserne live, hvis de skulle have behov for det.

 

Hvad koster en timelapse film?

Prisen på en timelapse film afhænger meget af varigheden og typen af det projekt, du ønsker at filme. Hos os kan du for eksempel få 6 måneders optagelser med ét kamera for 19.900 kroner. Du kan finde mere information om priser på vores produktside om timelapse. 

Eksempler på timelapse film

Vi har snakket en del om, at timelapse film er dragende og skaber en uforglemmelig wow-effekt. Nu er tiden komme til at vise, at det rent faktisk passer. Derfor får du her to eksempler på timelapse film, vi har filmet for andre.

INNOVATER, der varetager ejendomsudviklingsprojekter, har fået lavet en timelapse video til projektet Bygården i Tingbjerg, som blandt andet består af 35 familieboliger og en ny LIDL. Ligesom mange af vores andre kunder har vi de valgt at afslutte filmen med droneoptagelser for at vise resultaterne af byggeprocessen frem.

 

H+H, der producerer porebeton, har også fået lavet en timelapse video, som skal vise, hvor nemt og hurtigt man kan bruge deres nye produkt H+H Termoblokken til at bygge velisolerede og miljøvenlige huse.

Læs mere om H+H her.

 

Timelapse film kan også bruges til at vise opsætningen af avancerede maskiner og udstyr. Her ser du for eksempel Riantics A/S, der til daglig udvikler automatiserede løsninger til intern logistik, opsætte en lagerrobot hos Kiviks Mosteris faciliteter i Sverige. 

 

Du kan også bruge timelapse film til at vise dit produkt i test. Moland Byggevarer viser for eksempel her, at opsætningen af deres produkt er 38 % hurtigere end konkurrentens.

 

 

Gør en lang historie kort med timelapse film 1

Er du stadig ikke sikker på, om en timelapse film giver mening for din virksomhed? Så grib knoglen og ring til mig, så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan din virksomhed kan få glæde af en timelapse film.

Thomas Jepsen

Content Specialist 

Mail: thomas@signafilm.dk

Tlf: 22 13 23 55