Vælg en side

Timelapse film. Du kender dem fra naturprogrammer, hvor du ser planter skyde op af jorden, og stjerner eller kometer fare hen over himlen i en rasende fart. Og med en kombination af droneoptagelser og timelapse-film får du en ekstraordinær wow-effekt.

Timelapse film har en dragende effekt på os, og det kan du udnytte som virksomhed, hvis du har en længerevarende proces, som du gerne vil vise frem på kort tid.

Det kunne være et byggeprojekt, der strækker sig over halvandet år, men som du med en timelapse film kan vise frem på halvandet minut.

Timelapse Film | SIGNA

Hvorfor skal du bruge timelapse film?

Generelt kan man sige, at du skal bruge timelapse film, fordi de med deres høje tempo skaber en wow-effekt, der gør, at seerne bliver hængende.

Hvis du samtidig inkorporerer droneoptagelser af det færdige projekt i filmen, kan du være sikker på, at den bliver et hit hos din målgruppe.

Men lad os være ærlige: timelapse film er ikke nødvendigvis for alle.

De er nemlig mest relevante for dig, der gerne vil

Du kan få mere inspiration til, hvad timelapse film kan bruges til, i filmen herunder:

Om du är från Sverige

besök vår svenska hemsida – specialiserad på byggkameror med timelapse-teknik 

Se mer på signafilm.se

Kan jeg lave min egen timelapse film?

Det kan du faktisk godt. Men det er besværligt, og derfor anbefaler vi det selvfølgelig ikke. For er der noget, der går galt undervejs, kan man altså ikke bare tage det om, som man kan med mange andre typer film. Især ikke, når det er byggeprojekter, der skal dokumenteres. 

Hvis du alligevel gerne vil eksperimentere med det, kan man for eksempel opsætte et almindeligt GoPro kamera og på den måde få lavet nogle fornuftige optagelser, som man senere kan redigere, så det bliver til en timelapse.

Den tilgang har vi selv forsøgt os med hos SIGNA. Vi fandt dog ret hurtigt ud af, at ulempen ved at bruge GoPro er, at 

  1. Det kun kan holde strøm over en kort periode
  2. Det ikke sidder ordentligt fast, hvis du skal optage over lang tid
  3. Man hele tiden skal holde øje med, om det optager
  4. Kvaliteten er svingende

Så selvom et GoPro kan være ganske udmærket til små hobbyprojekter, bliver resultatet langt bedre, hvis du har et kamera, der er specialiseret til formålet.

Hos SIGNA bruger vi for eksempel et kamera, der er drevet af solceller, for på den måde er vi fri for, at der skal være strømforsyning til rådighed.

Samtidig overføres vores optagelser automatisk til vores servere via 4G, hvilket sikrer, at filmen altid er sikkerhedskopieret. På den måde kan vi også give kunder mulighed for at følge med i optagelserne live, hvis de skulle have behov for det. Og hvis det giver mening kan du indlejre det seneste billede på din hjemmeside eller i dit projektledelsesværktøj. På den måde kan du være tilstede selvom du fysisk sidder langt væk.  

Hvad koster en timelapse film?

Prisen afhænger meget af varigheden og typen af det projekt, du ønsker at filme. Hos os kan du for eksempel få 6 måneders optagelser med ét kamera for 19.900 kroner. Du kan finde mere information om priser på vores produktside om timelapse.

Timelapse Film | SIGNA

Eksempler på virksomheder, der har brugt timelapse

Vi har snakket en del om, at timelapse er dragende og skaber en uforglemmelig wow-effekt. Nu er tiden komme til at vise, at det rent faktisk passer. Derfor får du her to eksempler på film, vi har lavet for andre virksomheder:

INNOVATER, der varetager ejendomsudviklingsprojekter, har fået lavet en timelapse video til projektet Bygården i Tingbjerg, som blandt andet består af 35 familieboliger og en ny LIDL. Ligesom mange af vores andre kunder har vi de valgt at afslutte filmen med droneoptagelser for at vise resultaterne af byggeprocessen frem.

 

H+H, der producerer porebeton, har også fået lavet en timelapse film, som skal vise, hvor nemt og hurtigt man kan bruge deres nye produkt H+H Termoblokken til at bygge velisolerede og miljøvenlige huse.

Læs mere om H+H her.

 

Timelapse film kan også bruges til at vise opsætningen af avancerede maskiner og udstyr. Her ser du for eksempel Riantics A/S, der til daglig udvikler automatiserede løsninger til intern logistik, opsætte en lagerrobot hos Kiviks Mosteris faciliteter i Sverige. 

 

Du kan også bruge timelapse film til at vise dit produkt i test. Moland Byggevarer viser for eksempel her, at opsætningen af deres produkt er 38 % hurtigere end konkurrentens.

 

 

Brian | SIGNAfilm

Er du stadig ikke sikker på, om en timelapse film giver mening for din virksomhed? Giv mig et kald – så tager vi en uforpligtende snak om, hvordan din virksomhed kan få glæde af en timelapse film.

Brian Andersen

Storyteller og timelapse specialist 

Mail: content@signafilm.dk

Tlf: 40 45 81 95