Vælg en side
FAQ - Hvor lang tid tager filmproduktion

Et spørgsmål om tid

Har du spørgsmål om hvor lang tid filmproduktionen tager, om filmoptagelsen kan udskydes eller hvor meget tid samarbejdet tager af dig, kan du læse mere herunder.

 

Hvor lang tid tager det?

Hvor lang tid tager det at få lavet en film?

Det afhænger blandt andet af opgaven og filmtypen. Animationsfilm tager f.eks. ofte lidt længere end almindelige filmoptagelser og redigering. De fleste typer filmproduktion kan vi producere inden for 28 dage.

Det kan vi, fordi vi har en simpel og ensartet proces, hvor vi tager styringen, og du kun skal deltage i udvalgte sammenhænge. Vi starter med et redaktionsmøde, hvor du og Videojournalisten får alle de store ting på plads. Derefter skriver vores Videojournalist et storyboard, som I får mulighed for at give feedback på og godkende, inden vi går videre.

På grund af vores proces for filmproduktion bruger du ofte kun ca. 4-5 timer på hele forløbet fra redaktionsmøde til endelig film.

Hvor lang tid tager det at lave animationsfilm?

Som udgangspunkt tager det 28 dage at få produceret en film, og processen for alle vores film er ens. Men ingen regler uden undtagelser.

Det kan nogle gange være mere krævende for grafikerne at imødekomme visse ønsker, og så kan produktionstiden overstige de 28 dage. Er det tilfældet, skal vores Videojournalister nok informere dig. 

Vi har lavet et blogindlæg om, hvordan vi laver en animationsfilmLæs det her!

Kan filmproduktionen gøres hurtigere end 28 dage?

I de fleste tilfælde, ja. Dette afklares med den Videojournalist, som skal løse netop jeres opgave. Hvis alle forhold og faciliteter er fastlagt, og det passer med Videojournalistens interne planlægning, kan vi i nogle tilfælde producere en film på helt ned til fem dage.

Vores erfaring er, at i de situationer hvor du som kunde ønsker at være færdig og dermed er til rådighed i de vigtige dele såsom storyboard, så kan processen gå ganske hurtigt. Så har du behov for en hurtig nyhedshistorie med en film fra dit nye domicil, så kan måske optage i morgen og redigere dagen efter. 

Hvis alle er fleksible og ønsker at det skal lykkedes, så er det ofte muligt.

Hvad kræver det af mig?

Skal jeg være til stede under optagelserne?

Med mindre du indgår i filmen, er det op til dig, om du ønsker at være til stede under optagelserne. Som udgangspunkt er det ikke nødvendigt, da du som kontaktperson har givet grønt lys for det storyboard, som vores Videojournalist følger, men du er altid velkommen. 

Det kan være en fordel, at du er til stede første gang vi laver en film sammen, for så kan vi få drøftet eventuelle spørgsmål med det samme. 

Når vi laver testimonials eller kundecases, så foregår det jo oftest ude hos kunderne – og her er normalt, at du som kunde ikke er til stede. En testimonial bliver bare mere ægte og oftest langt bedre for dig, når du ikke er der.

Hvor meget kræver et samarbejde med SIGNAfilm af mig?

Vi tager styringen på projektet, så det bliver så let for dig som muligt. Vi holder et redaktionsmøde, hvor vi sammen stiller skarpt på dine historier, din virksomhed og dine produkter. Her afklarer vi vejen frem og hvilke oplysninger, vi har brug for fra dig for at kunne fortsætte. Derudover har vi en retterunde og endelig godkendelse. Det vil sige, at du alt i alt bruger et par timer, og så har du en lækker film eller et godt stykke content, som du kan bruge på dine relevante platforme.

Du og dine kolleger sidder på en masse viden og ekspertise, som vi kan formidle videre til din målgruppe i form af gode historier, som vækker deres interesse. Den viden lokker vi ud af dig på redaktionsmødet og gennem interviews, som stiller skarpt på problemstillinger og historier fra jeres hverdag.

Hvordan skal jeg forberede mig på redaktionsmødet?

Vi sender dig ofte nogle spørgsmål før vores fælles redaktionsmøde eller beder dig tænke over, hvilke gode historier og budskaber du har. Hvis du har tænkt over din målgruppe på forhånd, vil det også være en fordel. På den måde kan vi gøre redaktionsmødet fokuseret og effektivt.

Det er ikke nødvendigvis en fordel, hvis du allerede på forhånd har skrevet selve teksten til storyboardet, men det er godt hvis du har nogle vendinger eller fagudtryk, som du ønsker skal anvendes.

På redaktionsmødet, som typisk foregår online, vil vores erfarne Videojournalister og Content Specialister grave dine gode historier og de rette vinkler frem. Så du skal ikke have alle svarene klar til mødet. Dem finder vi sammen.

Andet

Kan vi udskyde vores film på ubestemt tid?

Sker der noget, der gør, at I bliver nødt til at pause projektet, kan det godt udskydes på ubestemt tid. Dog fakturerer vi altid 30 dage efter redaktionsmødet med mindre andet er aftalt.

Udskydelse af et projekt betyder ofte, at der påløber ekstra omkostninger, da der måske skal laves ekstra optagelser eller der skal afholdes et helt nyt redaktionsmøde. 

Laver I filmoptagelser i weekenden?

Ja, hvis optagelserne planlægges i god tid, er det muligt at få produceret film i weekenden mod et weekendgebyr, som aftales inden optagelsen.

Læs Wikipedias vurdering af filmproduktion