Vælg en side
FAQ - Hvordan fungerer filmproduktion

Filmproduktion

En filmproduktion eller overvejelser om at starte det kan give anledning til mange spørgsmål. Hvordan foregår det? Hvad er inkluderet i løsningen? Og hvad med alt det praktiske som undertekster, speak og download af endelig film?

 

Generelt 

Hvilke elementer indgår i en filmproduktion?

Processen i en filmproduktion foregår således, at når I har afklaret med vores Key Account Managers, hvilken type film I ønsker, aftales et redaktionsmøde med en Videojournalist.

Ud fra redaktionsmødet skriver han/hun et storyboard, som I godkender, inden optagelserne finder sted. Efter optagelserne redigeres, klippes og fremsendes filmen til jer, som I herefter har én retterunde på. Når jeres rettelelser er lavet, får I et link til den færdige version, som I så kan downloade.

Produktionsmæssigt er storyboard, kørsel til én lokation, optagelser, redigering og underlægningsmusik inkluderet. Ekstra lokationer og undertekster kan tilkøbes.

Hvem er inde over en filmproduktion?

I en filmproduktion hos SIGNAfilm vil den Videojournalist, I har haft redaktionsmøde med også typisk være den, som optager og redigerer filmen og er derfor jeres faste kontaktperson under jeres filmproduktion.

Hvem der internt hos jer er kontaktperson på filmen er helt op til jer. Vi samarbejder med alt fra marketingmedarbejdere til CEO. Det er dog en fordel både for jer og for os, at der er en fast kontaktperson hos jer, som holder fast i processen – og som er tilgængelig. 

Dette er specielt vigtigt, når vi kommer til korrektur- og godkendelsesfasen, hvor der er en godkendelsesrunde inkluderet i prisen. Så sørg for at komme med alle jeres rettelser på en gang.

Hvor mange budskaber er der plads til i én film?

Vi anbefaler oftest at der kun er ét primært budskab per film, men det afhænger meget af den enkelte film. Vores erfarne Videojournalister guider dig til, hvordan I bedst får fremhævet jeres budskab(er). I nogle tilfælde giver det mening at have flere med i en film, mens det i andre vil være bedre at fordele budskaberne over flere film.

Vi plejer at sige at filmens indhold skal kunne forklares i én-to sætninger. Dette er vigtigt for at vores filmproduktion bliver effektiv og dermed kan vi holde omkostningen nede.

Hvem skriver storyboardet?

I en normal filmproduktion er det vores dygtige Videojournalister med flere års erfaring, som lytter til jeres unikke fortællinger. Og på den baggrund skrives storyboardet, så de sidder lige i skabet og fortæller historien fra den bedste vinkel. Vores videojournalister elsker at høre dine idéer og inputs, så de kan omsætte dem til storyboards, som får din historie og budskab klart igennem til målgruppen.

Så fortæl os om dine idéer og overlad skriveriet til os – så kan du også bruge din tid på din kernekompetence.

Koster droneoptagelser ekstra?

I de fleste filmproduktioner er droneoptagelser inkluderet. Alle vores Videojournalister er certificerede droneoperatører, og de har altid dronen med, når de tager på optagelse. Det er nemlig en del af pakken på de fleste af vores filmtyper, at du kan få https: med, hvis det giver mening.

Selvom det kunne være sjovt selv at flyve med drone, er det desværre ikke tilladt ifølge lovgivningen uden et dronebevis og en tilladelse. Men reglerne har vores dygtige dronepiloter 100 % styr på, så skal der optages under særlige forhold (både inde og ude), kan de være behjælpelige med at besvare eventuelle spørgsmål. Det sikrer, at du får perfekte, kreative optagelser – inden for lovens rammer.

Dronefilm | SIGNAfilm

Dronefilm er inkluderet i de fleste filmtyper

Lokation

Laver I optagelser i udlandet?

Vi rejser gerne ud i verden for at lave dine film så autentiske som muligt. Selve produktionsprisen ændrer sig ikke, men rejsetiden og rejseomkostningerne lægges oveni prisen på en filmproduktion.

Vi har blandt andet været i Australien, USA og rundt i Europa for at lave film for vores kunder. Se case med Kompan på Løsningssiden om industri

Hvor mange lokationer er inkluderet i en film?

Der er inkluderet transporttid og kørsel til  én lokation i de fleste af vores filmproduktioner, men det er altid muligt at tilkøbe ekstra lokationer for 3.000,- pr. stk. I nogle tilfælde kan det være en god idé at koble en ekstra lokation på, hvis man f.eks. vil vise sine egne produktfaciliteter samt hvor produkterne og/eller ydelserne leveres.

Speak, undertekster & underlægningsmusik

Hvem speaker jeres film?

Vi samarbejder med en række professionelle speakere, som skaber troværdighed i din films udtryk. Vi har både mænd og kvinder på flere sprog. I de fleste filmproduktioner er speak af en professionel speaker inkluderet i prisen.

Du kan selv vælge den, du synes passer bedst her.

Kan jeg få ændret et ord i en indtalt speak?

Ja selvfølgelig. Det er din film, og den skal være, som du vil have den. Men eftersom speaken allerede er indtalt ud fra det godkendte storyboard, koster det et mindre gebyr. 

Skal jeg have undertekster på min film?

Undertekster eller subtitles bør være på de fleste film. Derfor anbefaler vi næsten altid, at du har undertekster på dine film. Mange kigger på hjemmesider, messer og sociale medier uden lyd. Og det betyder, at de går glip af dit budskab, hvis de ikke kan læse med.

Når det så er sagt, tilbyder vi naturligvis, at du kan få filmen med eller uden undertekster. Undertekster koster kun 1.500 kr., og det mener vi er godt givet ud.

Undertekster kan laves i forskellige variationer, hvor de enten laves låses fast i filmen eller de “vedlægges” i YouTube som en selvstændig mulighed for den der skal se filmen.

Bør underlægningsmusik være en del af film?

Underlægningsmusikken er et vigtigt element i vores filmproduktion, da det skaber en stemning og opbygger en helhed for filmen. Den kan derfor understøtte budskabet i din film og få de helt rigtige følelser frem, hvis der er brug for det.

Hos SIGNAfilm har vi et samarbejde med én af de største leverandører inden for royalty fri musik. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om ophavsretten. Og du kan frit vælge i det store arkiv eller lade os vælge for dig.

Redigering

Redigerer I film, som vi selv har filmet?

Som udgangspunkt, ja. Hvis I sender filerne i rette format, kan vi være behjælpelige med redigeringen mod en timepris på 1.000 kr.

Det afgørende er, at vi jo ikke væsentligt kan forbedre det materiale, som I kommer med. Desværre kan vi ikke trylle. Men en stemning optaget med en mobiltelefon der holdes stille i nogenlunde fornuftigt lys, kan godt komme til at se rimeligt professionelt ud. Og når der tilføjes en outro med jeres logo og kontaktdata, så løftes niveauet en smule. 

Kan vi få redigeret en færdig film efter et år?

Vi gemmer jeres film og råklip i et par år, så skal du i denne periode f.eks. have klippet en person ud, har du fået nyt logo eller noget tredje, hjælper vi gerne med dette mod en timepris på 1.000 kr.

Når filmen er færdig

Hvor kan jeg downloade filmen?

Du modtager et link fra os til Vimeo, hvor du kan downloade din færdige film. Her kan filmen downloades i forskellige opløsninger alt efter, hvor filmen skal anvendes.

Vi har lavet denne film, der forklarer, hvordan du downloader, når vi er færdige med din filmproduktion:

Redigerer I film, som vi selv har filmet?
Som udgangspunkt, ja. Hvis I sender filerne i rette format, kan vi være behjælpelige med redigeringen mod en timepris på 1.000 kr.
Kan jeg få stillbilleder fra filmen?

Ja, vi kan trække en enkelt frame ud af filmen fra vores redigeringsprogram, så kvaliteten er i top. Vores filmproduktion sker typisk med mellem 25 og 50 billeder pr. sekund, så det er et af disse frames, som skal vælges.

Screenshots af filmen giver ofte en dårligere kvaliteten pga. skærmopløsningen, så det anbefaler vi ikke.

Hvis det er en del af en filmproduktion hos os, kan vi tage et enkelt stillbillede gratis. Hvis det er en særskilt opgave, er vores minimumspris 1.000 kr., men så får du også mere end en frame. Ellers anbefaler vi at tage billeder med et kamera til stillbilleder.

I en del situationer kan vi også have et kamera med. Snak med videojournalisten om, hvad det koster at få tilføjet foto til din filmproduktion. Har du høje krav til fotograferingen, så har vi gode fotografer i vores netværk, som kan trækkes ind i opgaven.