Vælg en side

Filmproduktion

En filmproduktion eller overvejelser om at starte det kan give anledning til mange spørgsmål. Hvordan foregår det? Hvad er inkluderet i løsningen? Og hvad med alt det praktiske som undertekster, speak og download af endelig film?

 

Generelt 

Hvilke elementer indgår i en film produktion?

Processen i en filmproduktion foregår således, at når I har afklaret med vores Key Account Managers, hvilken type film I ønsker, aftales et redaktionsmøde med en Videojournalist.

Ud fra redaktionsmødet skriver han/hun et storyboard, som I godkender, inden optagelserne finder sted. Efter optagelserne redigeres, klippes og fremsendes filmen til jer, som I herefter har én retterunde på. Når jeres rettelelser er lavet, får I et link til den færdige version, som I så kan downloade.

Produktionsmæssigt er storyboard, kørsel til én lokation, optagelser, redigering og underlægningsmusik inkluderet. Ekstra lokationer og undertekster kan tilkøbes.

Hvem er inde over en filmproduktion?

I SIGNAfilm vil den Videojournalist, I har haft redaktionsmøde med også være den, som optager og redigerer filmen og er derfor jeres faste kontaktperson under produktionen.

Hvem der internt hos jer er kontaktperson på filmen er helt op til jer. Vi samarbejder med alt fra marketingmedarbejder til CEO.

Hvor mange budskaber er der plads til i én film?
Vi anbefaler oftest ét budskab per film, men det afhænger af den enkelte film. Vores erfarne Videojournalister guider dig til, hvordan I bedst får fremhævet jeres budskab(er). I nogle tilfælde giver det mening at have flere med i en film, mens det i andre vil være bedre at fordele budskaberne over flere film.
Hvem skriver storyboardet?
Vores dygtige Videojournalister har flere års erfaring med at lytte til deres kunders unikke fortællinger og skrive storyboards, så de sidder lige i skabet og fortæller historien fra den bedste vinkel. De elsker at høre dine idéer og inputs og omsætte dem til storyboards, som får din historie klart igennem til målgruppen.

Så fortæl os om dine idéer og overlad skriveriet til os – så kan du også bruge din tid på din kernekompetence.

Koster droneoptagelser ekstra?

Alle vores Videojournalister er certificerede droneoperatører, og de har altid dronen med, når de tager på optagelse. Det er nemlig en del af pakken på de fleste af vores filmtyper, at du kan få droneoptagelser med, hvis det giver mening.

Selvom det kunne være sjovt selv at flyve med drone, er det desværre ikke tilladt ifølge lovgivningen uden et dronebevis og en tilladelse. Men reglerne har vores dygtige dronepiloter 100 % styr på, så skal der optages under særlige forhold (både inde og ude), kan de være behjælpelige med at besvare eventuelle spørgsmål. Det sikrer, at du får perfekte, kreative optagelser – inden for lovens rammer.

Lokation

Laver I optagelser i udlandet?
Vi rejser gerne ud i verden for at lave dine film så autentiske som muligt. Selve produktionsprisen ændrer sig ikke, men rejseomkostningerne lægges oveni.

Vi har blandt andet været i Australien, USA og rundt i Europa for at lave film for vores kunder.

Hvor mange lokationer er inkluderet i en film?

Der er inkluderet transporttid og én lokation i alle vores filmpakker, men det er altid muligt at tilkøbe ekstra lokationer for 2.000,- pr. stk. I nogle tilfælde kan det være en god idé at koble en ekstra lokation på, hvis man f.eks. vil vise sine egne produktfaciliteter samt hvor produkterne og/eller ydelserne leveres.

Speak, undertekster & underlægningsmusik

Hvem speaker jeres film?
Vi samarbejder med en række professionelle speakere, som skaber troværdighed i din films udtryk. Vi har både mænd og kvinder på flere sprog.

Du kan selv vælge den, du synes passer bedst her.

Kan jeg få ændret et ord i en indtalt speak?
Ja selvfølgelig. Det er din film, og den skal være, som du vil have den. Men eftersom speaken allerede er indtalt ud fra det godkendte storyboard, koster det et mindre gebyr.

Skal jeg have undertekster på min film?
Vi anbefaler næsten altid, at du har undertekster på dine film. Mange kigger på hjemmesider, messer og sociale medier uden lyd. Og det betyder, at de går glip af dit budskab, hvis de ikke kan læse med.

Når det så er sagt, tilbyder vi naturligvis, at du kan få filmen med eller uden undertekster. Undertekster koster kun 1.500 kr., og det mener vi er godt givet ud.

Bør underlægningsmusik være en del af film?
Underlægningsmusikken er et vigtigt element, der skaber stemning og helhed for filmen. Den kan derfor understøtte budskabet i din film og få de helt rigtige følelser frem, hvis der er brug for det.

Hos SIGNAfilm har vi et samarbejde med én af de største leverandører inden for royalty fri musik. Det betyder, at du ikke skal bekymre dig om ophavsretten. Og du kan frit vælge i det store arkiv eller lade os vælge for dig.

Redigering

Redigerer I film, som vi selv har filmet?
Som udgangspunkt, ja. Hvis I sender filerne i rette format, kan vi være behjælpelige med redigeringen mod en timepris på 1.000 kr.
Kan vi få redigeret en færdig film efter et år?
Vi gemmer jeres film og råklip i et par år, så skal du i denne periode f.eks. have klippet en person ud, har du fået nyt logo eller noget tredje, hjælper vi gerne med dette mod en timepris på 1.000 kr.

Når filmen er færdig

Hvor kan jeg downloade filmen?
Du modtager et link fra os til Vimeo, hvor du kan downloade din færdige film. Her kan filmen downloades i forskellige opløsninger alt efter, hvor filmen skal anvendes.

Vi har lavet denne film, der forklarer, hvordan du downloader:

Redigerer I film, som vi selv har filmet?
Som udgangspunkt, ja. Hvis I sender filerne i rette format, kan vi være behjælpelige med redigeringen mod en timepris på 1.000 kr.
Kan jeg få stillbilleder fra filmen?
Ja, vi kan trække en enkelt frame ud af filmen fra vores redigeringsprogram, så kvaliteten er i top. Screenshots af filmen giver ofte en dårligere kvaliteten pga. skærmopløsningen, så det anbefaler vi ikke.

Hvis det er en del af en filmproduktion hos os, kan vi tage et enkelt stillbilede gratis. Hvis det er en særskilt opgave, er vores minimumspris 1.000 kr., men så får du også mere end en frame. Ellers anbefaler vi at tage billeder med et kamera til stillbilleder.