Vælg en side

Hvis du skal til at kaste dig ud i videomarkedsføring og have lavet din første video, eller hvis du allerede har en eller flere videoer liggende, så har jeg her samlet 5 tips til SEO-optimering af dine videoer. Da flere og flere har video som deres foretrukne medie, er der gode muligheder for at tiltrække følgere, leads osv. her. Men det kræver altså, at du sørger for, at dine videoer bliver fundet. Det kan du hjælpe på vej ved at lægge en god SEO-indsats, når du uploader dine videoer. Og det er uanset, om du bruger YouTube, Vimeo eller en helt tredje platform.

Hermed giver jeg dig 5 SEO-tips, som vil kunne hjælpe dig i din SEO-optimering:

1. Find det rigtige søgeord

Det at finde de rette relevante søgeord er en essentiel del af alt, der har med SEO-optimering at gøre. Og derfor naturligvis også, når det kommer til video. Hvis du generelt vil SEO-optimere de ting, du laver online, kan du med fordel lave en søgeordsanalyse, da denne kan bruges både til hjemmeside, Google AdWords, artikler og videoer. Men hvis en hel analyse er en lidt for stor mundfuld, så kan du selvfølgelig nøjes med at fokusere på dit videoindhold. Her anbefaler jeg, at du afsætter lidt tid til at finde ud af, hvilke relevante søgeord andre bruger inden for det emne, din video omhandler. Det kan du f.eks. gøre ved at indtaste forskellige mulige ord i YouTubes eller Googles søgefelt og se, hvilke forslag der kommer op. Har du adgang til Google AdWords, anbefaler jeg, at du bruger deres Keyword Planner til at finde de rette søgeord.

2. Inkluder dit søgeord i filnavnet

Selvom der ikke er kolde beviser på, at filnavnet direkte påvirker SEO. Men det skader i hvert fald helt sikkert ikke. Så i stedet for at uploade en video-fil, der hedder en masse tal som 56432899.fil, så brug lige 2 sekunder på at ændre navnet til noget, der er relevant og inkluderer dit søgeord, inden du uploader videoen.

3. Brug dit søgeord aktivt i beskrivelsen

Når du ved, hvad dit søgeord til en given video er, så sørg for at bruge det aktivt. Du skal altså inkludere det søgeord, du ønsker at blive fundet på i de første 25 ord af din beskrivelse, så seerne hurtigt og tydeligt får en fornemmelse af, hvad din video handler om, hvis de ser beskrivelsen. Når du har brugt søgeordet i starten, skal du gerne sørge for, at det går igen 3-4 gange i løbet af din beskrivelse, der skal være minimum 250 ord lang. Men vær opmærksom på, at teksten skal give mening og være relevant for læseren. Du må altså ikke bare plastre teksten til med søgeordet i håb om, at det giver en bedre effekt. Googles algoritme kan nemlig godt se, hvornår en tekst er relevant, og hvornår den blot prøver at ”snyde” sig til en god placering.

4. Brug din video til at skabe trafik

Videomarkedsføring er et genialt værktøj til at skabe trafik til din hjemmeside. Sørg derfor altid for at inkludere et link i beskrivelsen af din video og sæt det gerne i toppen, så det er tydeligt for seeren. Dette kan være med til at øge klikraten til din hjemmeside. Hvis du bruger Vimeo og har et opgraderet abonnement, kan du også indsætte knapper og call-to-action direkte i slutningen af din video, så du kan bede seeren om at klikke videre til en bestemt side.

5. Tags styrker din SEO-optimering

Det sidste element jeg vil fremhæve, når du uploader din video, er tags. Når du tilføjer en beskrivelse, kan du også tilføje tags til din video. Ved at bruge tags øger du dine chancer for at blive fundet af folk, der søger direkte i YouTube og Vimeo. Start med at bruge dit udvalgte søgeord som tag, og inkluder derefter andre relevante søgeord, der relaterer til samme emne.

Bonus tip!
Som et ekstra lille tip vil jeg klart anbefale, at du bruger noget tid på at lære fra statistikkerne. Både Vimeo og YouTube har deres egne analyseværktøjer, der kan give dig værdifuld viden og tal om, hvordan dine videoer klarer sig. Brug disse indsigter til din fremtidige videomarkedsføringsindsats, så du løbende kan optimere og skabe de bedst mulige resultater med dine videoer.

Hvis du ønsker at blive endnu klogere på SEO-optimering af videoer, kan du læse med her.

Er du kun lige gået i gang med at overveje det dersens videomarkedsføring, men er lidt i tvivl om, hvordan du kommer i gang? Så bør du læse blogindlægget ”7 steps til at lægge en strategi for din videomarkedsføring”.

Ruth | SIGNAfilm

 

Sigrid Tanderup
Content marketing specialist
Mail: 
sigrid@signafilm.dk
Telefon: +45 22 59 06 15